mannenyoga deventer

Mannenyoga Deventer

Mannenyoga Deventer, als man en yogadocent weet ik als geen ander hoe yoga je dagelijks leven positief kan veranderen.
Wil jij ook weten hoe je meer balans kunt krijgen in je leven?

 yoga voor mannen, Deventer

Mannenyoga Deventer, wanneer je als man aan yoga denkt, dan denk je misschien aan slanke en lenige dames in mooie yogaoutfits. Mannen doen mannensporten, zoals voetbal, basketbal en vechtsporten.
Terwijl het oorspronkelijk in India mannen waren die aan yoga deden!
Mannen yoga is yoga speciaal voor mannen en is meer dan alleen een yogales zonder vrouwen.

Als man en yogadocent weet ik als geen ander hoe mannenyoga je dagelijks leven positief kan veranderen. Maar ook hoe je als man door kracht en inspanning ook een gevoelige kant van jezelf kunt ontdekken.

De principes is de mannenyoga Deventer eigenlijk hetzelfde als de gewone yoga, met yogahoudingen en ademhalingsoefeningen gaan we van spanning naar ontspanning, van activiteit naar innerlijke stilte. Maar bij mannenyoga zijn we ons meer bewust van een uitdaging.
Omdat mannen fysiek krachtiger zijn dan vrouwen is de keuze van asana’s (houdingen) anders en ligt het accent meer op kracht en inspanning. Voor vrouwen is het gemakkelijker via ontspanning in die stilte te komen.

Mannen hebben meestal eerst lichamelijke inspanning nodig om tot ontspanning te komen. Maar ik kan je helpen balans hierin te vinden en evenwichtiger te worden met de mannen yoga.

Wanneer je een sport beoefent, zoals voetbal of hardlopen, is mannenyoga Deventer een mooie aanvulling hierop.
Veel mannen vinden het fijn om naast hun “normale sport” yoga te beoefenen en te ontspannen. Bij de wateryoga in De Schaeck zie ik gelukkig ook steeds maar mannen.

Doordat je lichaam leniger en sterker wordt, heb je minder kans op blessures tijdens het sporten. Yoga maakt niet alleen je spieren soepeler en sterker, maar zorgt er ook voor dat je lichaamshouding beter wordt.

Bij mannenyoga gaat het niet om prestaties, er is geen competitie en je doet datgene waar je zelf toe in staat bent. Wel is er een uitdaging!

We leven in een tijd waarin je van alles wilt doen! Maar ook kan er van iedereen om je heen veel gevraagd worden, je werkgever, partner, kinderen, etc.. Soms wordt er zelfs teveel gevraagd en dan wordt je geleefd in plaats van dat jij leeft!
Wanneer je moeilijk je grenzen hierin aan kunt geven, kan het zijn dat je gestrest raakt, slecht gaat slapen en niet meer kunt ontspannen. Ik kan je door middel van mannenyoga leren bewuster met jezelf om te gaan. Door je aandacht meer naar binnen te richten zul je anders tegen druk en veranderingen in je omgeving gaan kijken.

mannen yoga in Deventer

Lees meer..

Ik geef je een gratis mannen yoga proefles!

Ga een keer mannenyoga proberen en ervaar wat het voor je kan betekenen. Welkom bij mij op de yogamat!

P.S. Heb je als vrouw deze tekst gelezen en weet je een man die wel een yogales kan gebruiken…