mannen yoga

Mannen yoga Deventer, voor balans bij mannen

Yin en Yang

Mannen yoga Deventer, wanneer je als man aan yoga denkt, dan denk je misschien aan  dames in moderne strakke yogaoutfits. Mannen doen mannensporten, zoals voetbal, vechtsporten enz. In India, waar ik vaak naar toe ga,  mannen zijn het de mannen die aan yoga doen! Mannen yoga Deventer is yoga speciaal voor mannen en is meer dan alleen een yogales zonder vrouwen.

Bij mannen yoga Deventer kun je je mannelijke energie kwijt

Als man en yogadocent weet ik als geen ander hoe mannen yoga je dagelijks leven positief kan veranderen. Maar ook hoe je als man door kracht en inspanning ook een gevoelige kant van jezelf kunt ontdekken. Als man ontdek je dat de sterke kant in je completer wordt wanneer je de kant van yoga, loslaten van prestatie en het voelen, er aan toe voegt. Met yogahoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) ervaren we spanning en  ontspanning, van activiteit gaan we naar krachtige rust. Omdat mannen fysiek krachtiger zijn dan vrouwen is de keuze van asana’s (houdingen) anders en ligt het accent meer op kracht en inspanning. Voor vrouwen is het gemakkelijker via ontspanning in die stilte te komen. Mannen yoga Deventer kent een holistische aanpak.

mannen yoga Deventer

Mannen hebben meestal eerst lichamelijke inspanning nodig om tot ontspanning te komen.  Ik kan je helpen balans hierin te vinden en evenwichtiger te worden met de mannen yoga. Wanneer je een sport beoefent, zoals voetbal of hardlopen, is yoga een mooie aanvulling hierop.
Veel mannen vinden het fijn om naast hun “normale sport” yoga te beoefenen en te ontspannen. Doordat je lichaam leniger en sterker wordt, heb je minder kans op blessures tijdens het sporten. Yoga maakt niet alleen je spieren soepeler en sterker, maar zorgt er ook voor dat je lichaamshouding beter wordt.

Geen prestatie

Bij yoga gaat het niet om prestaties, er is geen competitie en je doet datgene waar je zelf toe in staat bent. We leven in een tijd waarin er van alles van ons verwacht wordt! Je werkgever, partner, kinderen, etc.. vragen veel energie en tijd. Soms wordt er zelfs teveel gevraagd en dan wordt je geleefd in plaats van dat jij leeft! Bij mannen yoga Deventer tank je energie bij omdat je daar even bij jezelf komt. Wanneer je moeilijk je grenzen aan kunt geven, kan het zijn dat je gestrest raakt, slecht gaat slapen en niet meer kunt ontspannen. Ik kan je door middel van yoga leren bewuster met jezelf om te gaan. Door je aandacht meer naar binnen te richten zul je anders tegen druk en veranderingen in je omgeving gaan kijken.

Ik geef je, als man, een gratis  mannen yoga proefles!

mannen yoga Deventer
mannen blijven in balans door mannenyoga

Trakteer jezelf  eens keer op mannenyoga  en ervaar met een gratis proefles bij mannen yoga Deventer en voel wat het voor jou kan betekenen. Welkom bij mij op de yogamat! De meditatie yogales op de donderdag is heel geschikt voor mannen. Mannen yoga Deventer is al meer dan 30 jaar een begrip in Deventer.

YOGA

P.S. Heb je als vrouw deze tekst gelezen en weet je een man (misschien wel je eigen man?) die wel een yogales kan gebruiken…