loslaat yoga

Loslaat yoga, speciaal na vasthouden

LOSLATEN, EEN HELE KUNST

Loslaat yoga, teruggaan naar de basis wat nodig is om te leven, hoe mooi zou dat zijn…. Eigenlijk hebben we genoeg aan voedsel, kleding en onderdak. Maar wij houden niet alleen vast aan materiële zaken, maar ook aan situaties die ons frustreren, boos of verdrietig maken. En vaak is hieraan niets te veranderen. Door aan dingen vast te blijven houden, stagneert je spirituele ontwikkeling.  Gaan spanningen zich vastzetten in je lichaam, met alle gevolgen van dien.

loslaat yoga kun je voelen

LOSLAAT YOGA EN ACCEPTEREN

De werkelijkheid accepteren kun je leren door los te laten. Loslaten met yoga is accepteren, accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan en zijn zoals ze zijn. Loslaten is één van de moeilijkste opgaven in het leven, zeker wanneer je niet weet wat er terugkomt in de ruimte die daardoor ontstaat. Wat staat je te wachten zodra je loslaat? Als je kunt loslaten, kun je ook niets afsluiten en dat kan je behoorlijk gaan opbreken. Wanneer je hieraan vast blijft houden, word je belemmerd en kun je niet ontvankelijk blijven voor nieuwe gebeurtenissen in je leven. Alle ervaringen in het leven gaan gepaard met angst, onrust of onzekerheid, want ook een gelukkige ervaring is tijdelijk. Het leven is een stroom van bewegingen en wanneer we ons hechten, zullen we daardoor altijd onrust, onzekerheid en angst ervaren.

LAAT YOGA JE HELPEN LOS TE LATEN

Je kunt proberen los te laten door bewustwording, maar je kunt het jezelf ook aanleren. Op een eenvoudige manier: door dagelijks yoga in je leven toe te passen. Door loslaat yoga zul je op een andere manier naar loslaten kunnen gaan kijken. Je laat niet los, het is niet iets dat je zelf kunt doen. Het gebeurt, omdat er niets is om aan vast te houden. Weet je dat vanuit het Pali (oude taal uit India) loslaten ook wel wordt omschreven met “teruggeven”. Wat zou het mooi zijn om alles wat we niet nodig hebben of niet bij ons past gewoon terug te kunnen geven! Over het thema loslaten is veel te vinden op internet, kijk eens op: los laten Ik verheug mij erop om samen met jou bewust te worden van dit mooie thema!

Waar loslaat yoga?

Je kunt terecht in Deventer, Twello, Terwolde, Gorssel en Epse voor het loslaten. Ook heb ik veel yoga video’s gemaakt de afgelopen jaren, deze kun je ontvangen.