longen yoga Twello

Longen yoga Twello

Longen yoga Twello, de longen zijn heel kwetsbaar en ook bepaalde virussen kunnen gemakkelijk de longen aantasten. Ook mensen met COPD weten hoe angstig het kan zijn wanneer je niet genoeg lucht kunt krijgen. Ook staan de longen in relatie met het hart. Hoe vaak hoor je niet dat iemand eerst last kreeg van de longen en dat toen het hart het ook minder deed.

Longen yoga wat is dat?

Bij longen yoga Twello hebben we veel yogaoefeningen om de longen in goede conditie te houden. De borstverruimers zijn de bekendste oefeningen. Maar bij de yoga gebruiken we ook het middenrif. Het middenrif is in Nederland lui geworden, deze spier tussen borstholte en buikholte beweegt bij een goede ademhaling. Ook hebben we bij de yoga handgebaren, mudra’s die energie sturen naar de longen.  Ook gebruiken we mindfulness/aandacht bij de longenyoga en deze energie is heel krachtig.

longen yoga

Longen yogaTwello en ontspanning

Mensen die astma of bronchitis hebben weten dat wanneer ze stress hebben in hun leven de longen het moeilijk hebben. Ontspanning is een belangrijke factor bij de longenyoga. Ook zijn er veel meditaties waarbij we ons concentreren op de longen. Bij de longen yoga zeggen we “concentratie is aandacht en aandacht is liefde”.  Ervaar eens tijdens een yogales de ontspannen ademhaling. Ook door de schouders te ontspannen komt de adem tot rust, longen yoga Twello  kent een holistische aanpak.

Longen, yogaTwello en yogahouding

Heb je ook wel eens mensen gezien die een hele ronde rug hebben en waarbij de schouders helemaal naar voren wijzen? De longen zitten op slot in het lichaam. Vroeger kregen we nog mee “borst naar voren en buik in”. Door rugklachten kan de houding veranderen en dus de ademhaling. De yogahoudingen verbeteren je houding en dit werkt zelfs door tussen de oren. Mensen die door hun houding naar beneden kijken hebben vaak een andere kijk op het leven dan mensen die vooruit kijken. Longen yoga Twello verbetert je houding.

Longen yogalessen en de psychische component

Het is helaas nog een taboe in Nederland om de relatie te leggen tussen lichaam en geest. De longen staan voor geven en ontvangen. In mijn yogastudio heb ik veel mensen gezien die mantelzorg verrichten en veel voor andere mensen deden, maar het ging ten koste van hun gezondheid. Onze Nederlandse taal is zo mooi met uitdrukkingen als:” de longen uit je lijf schreeuwen”.  Bij longen yoga Twello doen we niet aan symptoombestrijding maar pakken we ook de oorzaak aan.

Longenyoga en wateryoga
Longen yoga, ontspannen in water. Yogales in De Schaeck

Waar longen yogalessen in Twello

Je kunt longen yoga Twello volgen met de backmitra, bij de wateryoga, de meditatie yoga, de stoel yoga en de yinyoga. Longenyoga is er voor iedereen. Elke dinsdagavond is er longen yoga Twello in gebouw Irene. Een yogales kun je gemakkelijk inhalen in Terwolde.