Long covid yoga therapie

Long covid yoga therapie

Therapie voor de laatste restjes van klachten

Long covid yoga therapie, men heeft niet alleen last van de longen, maar ook spieren, hoofd en organen als lever en nieren blijken aangetast. Na een half jaar heb je nog steeds last van vermoeidheid en concentratie klachten.

Een remedie voor deze (je zou kunnen stellen holistische), multisystemische infiltratie van het virus in het lichaam, is niet voorhanden. Het zijn klachten waar artsen soms weinig mee kunnen. Patiënten gaan naar huis met voedingsadviezen en ademhalingsoefeningen.

Steeds meer aandacht voor klachten van thuisherstellers

Afgelopen maanden hebben het Longfonds en de Hartstichting publicaties gewijd aan het feit dat het Coronavirus in verband wordt gebracht met een groot aantal mogelijk chronische klachten. Recent onderzoek plaatst wetenschappers en artsen ook weer voor het raadsel hoe het virus ook doordringt in het zenuwstelsel en de hersenen.

Zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken

Acupunctuur, voetreflexmassages en yoga benaderen het lichaam en het immuunsysteem als een geheel. Deze holistische aanpak bevordert genezing door het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken.

Een holistische aanpak biedt wel perspectief op aanzienlijke verlichting van alle samenhangende klachten, zo merkten Berry en Maarten. Toen ze daarover met elkaar in gesprek raakten, besloten ze hun krachten te bundelen en bedachten de after C therapie.

De yoga corona nazorg

Ben je of ken je een zogenaamde ‘long hauler’? Of heb je kennissen die maar niet klachtenvrij raken? Thuis hersteld of een poos in het ziekenhuis doorgebracht, en nu al maanden chronische (rest)klachten zoals bijvoorbeeld mist in het hoofd, energietekort, stramme spieren en/of concentratieproblemen? Als je je afvraagt of er meer mogelijk is dan de doorverwijzing naar fysiotherapeut, voedingsadviezen of ademhalingsoefeningen: zowel yoga als voetreflexmassage blijken herstel te versnellen.

After C therapie, holistische therapie helpt hardnekkige restklachten na Corona verlichten en mogelijk geheel genezen

Yoga Berry en Voetreflexmassagepraktijk 2Flow bieden een gezamenlijke After-C therapie aan.

Berry Steenbruggen en Maarten Vergouwen (2Flow) kregen recent beiden mensen in hun praktijk die leden – en nog steeds lijden – onder het virus. Meerdere mensen komen maar niet van ernstige vermoeidheid en andere klachten af. Vaak zijn dit meerdere klachten. De post covid therapie is er voor iedereen.

After C therapie, wat doen Berry en Maarten?

Daarom bieden Berry en Maarten nu de gecombineerde long covid-therapie aan. Deze bestaat uit yoga: aarden en ontspannen en speciale yoga-oefeningen voor immuniteit en longen. Berry stemt oefeningen af op individuele klachten. De tweede component is voetreflexmassage. Behandeling van zones en drukpunten op de voeten kan specifieke lichaamsfuncties en -systemen (ademhaling, bloedsomloop, spijsverteringsorganen) stimuleren. Het lichaam krijgt als het ware via de reflexmassage een zetje om de systemen te reinigen en in balans met het geheel te brengen. Maarten behandelde met succes mensen die al maanden restklachten in heel het lichaam hadden.

Yoga Berry en Voetreflexmassagepraktijk 2Flow bieden een gezamenlijke long covid nazorg.

Berry Steenbruggen en Maarten Vergouwen (2Flow) kregen recent beiden mensen in hun praktijk die leden – en nog steeds lijden – onder het virus. Meerdere mensen komen maar niet van ernstige vermoeidheid en andere klachten af. Vaak zijn dit meerdere klachten.

Long covid yoga therapie, wie zijn we?

Berry Steenbruggen begon zijn carrière bij een grote computerfabrikant. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte Berry dat hij er niet gelukkig van werd. De keuze was dan ook om een andere weg in te slaan. Ook kreeg hij door stress last van lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en zocht naar oefeningen om te kunnen ontspannen. Zo kwam Berry in contact met de yogawereld en ontdekte dat deze wereld meer inhield dan alleen maar oefeningen. Hij begon met het volgen van yogalessen en kwam erachter dat hoe meer hij die volgde, hoe beter hij zich ging voelen. Berry vond verdieping in yoga door onder andere meditatie, kennis over mudra’s, mantra’s en de chakra energie. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van zijn dagelijks leven maar ook een manier van leven. Berry gaf de afgelopen jaren  veel post covid  yoga en gebruikte ook de backmitra hier voor.

Long covid yoga therapie
Longcovid yoga therapie door yogaberry

Maarten Vergouwen werkte als communicatiespecialist bij overheidsinstellingen. Vijftien jaar geleden kwam hij na een burn-out in contact met energiewerk. Hij liet zich hierin scholen en is inmiddels al vele jaren verbonden aan de Fluminé-meditatiegroep in Drenthe. Hij startte afgelopen voorjaar zijn voetreflexmassagepraktijk. Voetreflexmassage is een concrete toepassing van de helende holistische benadering van lichaam en geest.

Long covid yogatherapie

 

Neem contact op voor de Long covid yoga therapie

Interesse ? Neem dan contact op met yogadocent Berry Steenbruggen of voetreflexmasseur Maarten Vergouwen. Zij hebben bijzondere ervaringen opgedaan de afgelopen jaren met ex Corona-patiënten met blijvend minder energie en andere klachten en bieden nu hun ervaring aan met een combinatie van hun activiteiten in één holistisch pakket.

Long covid yoga therapie Contact

Wil je meer weten over wat yoga corona nazorg voor jou kan betekenen, stuur dan een mail naar:

info@yogaberry.nl of infoflow.nl