lockdownstress

Lockdownstress wees het voor met yoga

Lockdown

Lockdownstress we moesten de afgelopen jaren regelmatig in een lockdown en er wordt telkens weer een avondlockdown of een harde lockdown afgekondigd.  Er werd zelfs gesproken over een intelligente lockdown.  Veel mensen klaagden hierover, ik hoorde zelfs om mij heen dat we nu wel in een dictatuur leven en dat de vrijheid ons totaal werd ontnomen. Eenzaamheid kwam ook veel voor.  Heeft een lockdown ook positieve kanten? Ben jij wel eens vrijwillig in een harde lockdown gegaan? In dit blog meer over een yogalockdown. Heb jij je al weer goed voorbereid op een volgende lockdown om zo lockdownstress te voorkomen?

Wat is lockdownstress?

Je kunt van veel dingen stress ervaren. Door teveel werken maar ook door te weinig. Ook door het niet verwerken van droevige situaties. Maar lockdownstress is heel complex. Je kunt lockdown stress oplopen door eenzaamheid, angst, ander levensritme of door geen beweging. Herken de stress! Wanneer je een kort lontje krijgt, depressief raakt, oververmoeid, de deur niet meer uitgaat of lichamelijke klachten krijgt dan word je gewaarschuwd.

Spirituele yoga lockdown om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik meerdere keren vrijwillig in een yoga lockdown. In zo’n  lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelen en zelfs voor hun zelf door te werken, altijd bezig te zijn of door te veel afleiding te zoeken. Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen. Je zal zien dat het een innerlijke zuivering is.

Yoga lockdown tips bij lockdownstress

Bij een spirituelelockdown kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een strak dagschema te maken met meditatie, yoga, spiritueleboeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je structuur hebt de hele dag. Neem een mooi  symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganesha of iets wat voor jou symbool staat in jouw stilte retraite. De natuur in tijdens je retraite geeft je veel stilte en ontspanning. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand  kaarsjes elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mooie mantra’s te draaien of spirituele muziek.

Waar is jouw volgende lockdown?

Mijn ervaring was de afgelopen vijfendertig jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Je kunt eens kiezen voor een asram in Azië, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur.

lockdownstress
gebruik yoga tegen lockdownstress

Mijn laatste yogalockdown in kasteel Slangenburg

Spirituele lockdown of yoga lockdown op maat

Regelmatig maak ik yoga en stilte retraites met een  yogalockdown op maat. Met een intake gesprek kijken we hoe jouw lockdown eruit gaat zien. Ook is een spirituele lockdown op maat laten maken mogelijk. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je lockdown.