yoga Twello

Liggende yoga Twello

Liggendeyoga Twello, het wakker maken zit bij de prijs in

liggende yoga Deventer en omgeving

Liggende yoga Twello, af en toe ervaren we een yogales met alleen maar liggende yoga oefeningen. Een ontspannende en rustgevende yogales, die een diepe ontspanning geeft. Je kunt je mooi concentreren op het gevoel hoe het matje tegen het lichaam drukt. Aandacht en yoga gaan samen en de grond ga je telkens voelen wanneer de gedachten naar tijden en plaatsen gaat waar je op dat moment niet bent.

Liggende yoga werkt krachtig door

Liggende yogaoefeningen  hebben vele mooie bijwerkingen! De buikademhaling wordt heel krachtig in een liggende houding. Hoe mooi kun je met de handen op je buik deze prachtige ademhalingstechniek voelen en beleven terwijl je languit op je rug ligt. Dan het aarden… Misschien een beetje hard languit op de grond, maar hoe groot is het aardingseffect wanneer je over je volle lengte contact maakt met de aarde. Bij staande yoga oefeningen maken alleen je voetzolen contact met de grond. Lig je echter languit op de yogamat, dan zijn er veel meer raakvlakken waardoor je optimaal kunt aarden. Liggende yoga Twello werkt holistisch.

Liggende yogaasana’s, brengen je dichter bij jezelf

Liggende oefeningen zijn bovendien meer rustgevend dan staande oefeningen.
Je kunt je beter ontspannen  bij de liggende yoga Deventer wanneer je languit op je matje ligt. Je kunt gemakkelijker  je ogen dicht houden bij de liggende yoga. Omdat de aanwijzingen ook eenvoudig zijn, hoef je niet om je heen te kijken hoe de oefeningen gaan. Wanneer de ogen gesloten zijn, word je ook niet afgeleid door de omgeving. Veel mensen kunnen door spanningen zich moeilijk concentreren en daarom is liggende yoga een uitkomst. Je kijkt niet rond in de yogazaal  en je ziet ook niet hoe degene naast je de yogaoefening doet. Het gaat er immers om hoe jij de oefening aanvoelt  en beleeft! Hoe de oefening wordt uitgevoerd is van minder belang. Liggende yoga kan ook heel subtiel worden  uitgevoerd.  Je hoeft alleen maar te luisteren hoe de oefening wordt ingesproken, zonder naar de yogadocent te kijken. Liggende yoga Twello geeft pure ontspanning.

liggende yoga Deventer, asana
Liggende yoga Deventer, gratis proefles

Liggende yogaasana en de buikademhaling

Hoe minder spanning in het lichaam, hoe dieper de ademhaling. Bij liggende yoga is er veel minder spanning dan bij staande of zittende oefeningen.  De adem komt dus gemakkelijk in het bekken en dit geeft een diepe ontspanning. Wanneer je moeite hebt met de buikademhaling dan merk je dat bij de liggende yoga je niet meer extra naar de buik hoeft te ademen, het gaat vanzelf. Je kunt het allemaal voelen bij de liggende yoga Twello.

Liggende yoga Twello en aarden

Door liggende yoga heb je veel contact met je matje en aarde en daarom kun je gemakkelijk spanningen loslaten. Als grapje zeg ik altijd voor de liggende yogales “het wakker maken zit bij de prijs in” bij de liggende yoga Twello. Door het aarden bij de liggende yoga, voel je hoe spanningen de grond in gaan en hoe de rustgevende aarde energie het lichaam instroomt.

Liggende yoga Twello en slapen

Ik hou van grapjes bij de yoga en het grapje wat ik vaak maak bij deze yogales  is “willen degenen die snurken bij de deur gaan liggen, dat houdt de boze geesten buiten”.

Liggende yogaoefeningen is heel mindfull.