liggende yoga asana's

Liggende yoga asana’s en beter slapen

LIGGENDE YOGA ASANA’S, LANGUIT OP JE YOGAMATJE

Liggende yoga asana’s, vaak zijn we ons tijdens  de yogalessen bewust  van het loslaten van spanning.  We hebben de liefdesenergie gevoeld en ervaren wat yoga voor je kan betekenen bij stress. Vorige week zijn we op zoek gegaan naar grenzen. Het kan zijn dat je je grenzen tijdens de yogales aanvaard hebt of juist overschreden hebt. Omdat je misschien mijn grenzen aanhield tijdens de oefeningen in plaats van die van jouzelf had je misschien spierpijn? De komende week gaan we de hele yogales besteden aan liggende oefeningen. Een heerlijke, ontspannen en rustgevende les, die je dichter in jezelf laat keren.

LIGGENDE YOGA ASANA’S MET EEN GROOTS EFFECT

Liggende yoga oefeningen hebben veel mooie bijkomstigheden! Allereerst de buikademhaling in een liggende houding. Hoe mooi kun je met de handen op je buik deze prachtige ademhalingstechniek voelen en beleven terwijl je languit op je rug ligt. Dan het aarden… Misschien een beetje hard languit op de grond, maar hoe groot is het aardingseffect wanneer je over je volle lengte contact maakt met de aarde. Bij staande oefeningen maken alleen je voetzolen contact met de grond. Lig je echter languit op de yogamat, dan zijn er veel meer raakvlakken en waardoor je optimaal kunt aarden.

liggende yoga asana's

LIGGENDE YOGA ASANA’S, KOM DICHTER BIJ JEZELF

Liggende oefeningen zijn bovendien meer rustgevend dan staande oefeningen. Je kunt je beter ontspannen wanneer je languit op je matje ligt. Ook kun je gemakkelijker en langer je ogen gesloten houden wanneer je languit ligt en minder snel duizelig worden. Wanneer je ogen gesloten zijn, word je niet afgeleid door de omgeving. Je kijkt niet rond in de lesruimte en je ziet niet wat degene naast je doet. Het gaat er immers om hoe jij de oefening uitvoert, voelt en beleeft! Vaak zijn liggende yoga asana’s eenvoudiger uit te voeren dan zittend of staand en hoef je alleen maar te luisteren hoe ik de oefening inspreek, zonder naar mij te kijken.

Het wakker maken zit bij de prijs in, bij de yoga in Deventer

Bij liggende yoga asana’s is het dus veel eenvoudiger om in jezelf te keren en dichter bij jezelf te blijven. Wanneer je ligt, word je minder afgeleid door je omgeving . Ook interesseert het  je minder of  degene die de oefening naast je misschien de oefeningen veel beter doet dan jezelf. En mocht je na de laatste liggende oefeningen in slaap zijn gevallen, het wakker maken zit vanzelfsprekend bij de yogales inbegrepen! Kijk eens waar je de liggende yoga oefeningen kunt bewust worden.