Liefdes chakra

Liefdes chakra, leven vanuit overvloed en liefde

Liefdeschakra, laat de liefde stromen

Liefdes chakra, je hartchakra openen is één van de mooiste dingen die je voor jezelf kunt doen. Dit chakra wordt ook wel het vierde chakra genoemd, of in het Sanskriet “Anahata”, wat letterlijk “ongeschonden” betekent. En dat is ook wat jij kunt zijn, zodra je hart opent, puur en compleet!

Bij het liefdeschakra laat je je raken door een kind, een mooi gedicht, een ontroerende mantra tijdens de yogales of een adembenemende zonsondergang op het strand. Zo kun je bij een knuffel met iemand dit chakra voelen stromen. Vanuit je hart kun je een warme liefde voelen en de eenheid ervaren met alles en iedereen om je heen, durf je jezelf te zijn, waar en met wie je ook bent.

Liefdes chakra, balans in je leven

Je liefdeschakra is je vierde en middelste chakra. Er zitten drie lagere chakra’s onder en drie boven. Het liefdeschakra bevindt zich in het midden van je borstkas en is het middelpunt tussen je ego en de spirituele kant. Bij het liefdeschakra wordt het ego overstegen. Veel mensen zien liefde als verliefdheid en romantiek. Een heerlijk gevoel, maar hier is nog steeds verbinding met het ego. De onderste drie chakra’s zijn op jezelf gericht, je eigen gevoelens en seksualiteit. In het eerste chakra werd de basis gelegd voor veiligheid en overlevingskracht. Het tweede chakra stond voor het leggen van contacten, genieten wat je leuk vindt en jezelf beter leren kennen.
De ontwikkeling van het ik-bewust-worden, wilskracht en zelfvertrouwen is waar het bij het derde chakra vooral om gaat. Bij het liefdes chakra kom je in een andere dimensie. Het is niet voor niets het element lucht chakra.

Van ego naar liefde door je liefdes chakra

Bij het liefdeschakra komt er een omslagpunt. De energie wordt heel anders, verfijnder en subtieler. Misschien ga je je kwetsbaarder opstellen. Er komen bij het liefdeschakra emoties naar boven van respect, mededogen en vooral zachtaardigheid. Zachtaardigheid niet alleen naar onszelf maar ook naar anderen. En dat is het verschil met de eerste drie chakra’s. Denk bijvoorbeeld aan yin en yang. Hoeveel tijd ga je steken in geld verdienen en hoeveel tijd trek je uit voor spiritualiteit? Ga je je verdiepen in alternatieve geneeswijzen, kleurentherapie of reiki? Of ga je na heel lang twijfelen nu eindelijk van je hobby je werk maken? Kortom, wanneer je het vierde chakra stimuleert ga je op een andere manier in het leven staan, word je creatiever en ga je via een andere invalshoek op zoek naar oplossingen voor je problemen. Je liefdes chakra brengt je zoveel na het loslaten.

Liefdes chakra, in balans en geaard

Liefdes chakra, voel de verbinding!

Hierbij zoek je verbinding, dat kan zijn met je partner, maar ook verbinding met de natuur. Een mooie herfstwandeling in het bos, foto’s maken van de bloemen in je tuin of genieten van de vogelgeluidjes wanneer je wakker wordt. Kijk ook eens bij het anahata chakra.

Liefdes chakra, je hart is je thuis

Welkom op een hartverwarmende yogales deze week!

Er is om Deventer ook liefdes chakra yoga in Twello