levensloopstress

Levensloopstress yoga, yogalessen met MEER

Levensloopstress, wat is het?

Levensloopstress, ieder mens komt in zijn leven wel eens stress tegen door bijvoorbeeld een overlijden in de naaste omgeving, ziekte of door ontslag bij de werkgever. Hoe kun je deze stress het gemakkelijkste loslaten? Hoe ga je om met gevoelens van verlies? Heb je de neiging om weg te lopen voor deze stress en gevoelens?

Levensloop stress en yoga

Bij yoga gaan we naar het gevoel toe en dat zorgt ervoor dat je kunt loslaten. We zijn ons bewust van de spanning in het lichaam en de gevoelens die achter deze lichamelijke stress zitten. Ook maken we het hoofd leeg door meditatie, visualisatie en mantra’s. De yogahoudingen die we toepassen bij  levensloop stress yoga brengen je weer in balans.

Levensloopstress yoga en de ademhaling

Bij stress merken we ook dat de adem hoog in de borst gaat zitten. Sommige mensen beginnen zelfs te hyperventileren bij deze stress. De yogaasana’s en de ademhalingsoefeningen helpen je om de stress weg te ademen. We zeggen niet voor niets “een zucht geeft lucht”. De yogaoefeningen worden veel uitgevoerd in combinatie met de adem.

levensloopstress en de adem

Levensloopstress en je gevoelens

Door yoga ga je anders om met je gevoelens, daardoor kun je ook stress loslaten. Gevoelens van depressiviteit, angst en pijn zijn een signaal! Met yoga gaan we luisteren naar deze signalen. We zien deze signalen niet meer als negatief maar ze willen ons wat zeggen, om anders met stress en gevoelens om te gaan.

Je yogadocent bij de levensloopstress

Ik ben Berry Steenbruggen, geboren  in 1958 te Deventer. Na mijn schooltijd ging ik werken bij een computerfabrikant. Een prima job met veel geld, maar ik was niet gelukkig. Zelfs werd ik ziek van de levensloop stress. Ik ging op zoek wat ik mijn verdere leven wilde doen, iets waarbij ik de levensloopstress kon loslaten. Toen kwam ik in aanraking met levensloopyoga. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik ging op les. Hoe meer lessen ik volgde, hoe beter ik me weer voelde. Ik vond verdieping in yoga en kon de levensloop stress loslaten. Al snel werd yoga niet alleen onderdeel van mijn dagelijks leven, maar ook een manier van leven! Ik werd yogadocent en zo ontstond Yogaberry, waar ik na meer dan dertig jaar nog steeds trots op ben.