levens tuinen in Teuge

levens tuinen en de chakra’s, een avontuur

Levens tuinen,  in Teuge zijn al meer dan 20 jaar voor mij een inspiratie.

Levens tuinen, Elk jaar nodig ik iedereen weer uit om samen met mij te wandelen door de levenstuinen in Teuge.

Wandel met mij door de chakra levenstuinen en zie jezelf.

Je bent weer welkom om met mij de yoga chakra wandeling te lopen in deze tuinen van Groot Honschoten. Kun je de 21 ste niet, mail mij dan wanneer de volgende wandeling is! In de tuinen staan veel symbolen van de chakra’s en die laat ik je weer zien. Ook mediteren we even in deze chakra tuin. Entree en bijdrage 15 euro. Inlichtingen en aanmelding info@yogaberry.nl

HOE HET ALLEMAAL BEGON 1994.

Charles  en Hans  kochten in 1993 de boerderij Het Groot Hontschoten, incl. 2 hectare grond met wei en mais. Met een grote graafmachine werd er heel wat  uitgegraven, er werden windwallen rondom het terrein gemaakt en heuvels gecreëerd. Na een onderbreking van 9 maanden werd in begin 1994 een begin gemaakt met de aanleg van de eigenlijke tuin. Dit is wat Charles en Hans, na enige zachte aandrang, onthullen over het begin van dit project. Ze willen er niet meer over vertellen, want “….je bent van harte welkom en, éénmaal onze gast, krijg je alle kans de bijzondere ontwikkeling van deze tuinen te aanschouwen….”

Historie van de Levens tuinen

In 1380 wordt “Het Hontschoten” al  genoemd als Herman van Apeldoorn door de bisschop van Utrecht wordt beleend met beide erven. In 1380 waren er al twee boerderijen op Hontschoten. Van het oorspronkelijke bezit was voor 1380 reeds een deel afgesplitst en dan ontstaan de namen Groot en Klein Hontschoten. Het Hontschoten ligt op een natuurlijke hoogte, een uitloper van het Veluwe massief. De eerste boerderij zal waarschijnlijk op het hoogste punt gelegen hebben.

levenstuinen

In de loop van 1800 was het aan Lodewijk Napoleon te danken dat de oude weg Apeldoorn-Deventer. Als onderdeel van de weg Amsterdam-Deventer, werd deze weg aangelegd. Oudere bewoners van Teuge weten nog bij overlevering te vertellen dat de oude weg van Twello naar Apeldoorn.  Bij Teuge om de boerderij de Bolkhorst (aan de Bolkhorstweg) in zuidelijke richting liep deze weg en met een bocht ten noorden van de boerderij Groot Hontschoten verderop via de Veenhuizerweg Apeldoornwaarts ging de weg om even voor de Tol op de huidige weg uit te komen. Men noemde dat deel, naar verluidt, de Napoleonweg. Als u dus nu over het allerlaatste stukje weg (de Holhoevensestraat) naar de tuinen rijdt, gaat u over een stukje historie: de Napoleonweg!

De levens tuinen vertellen je meer over jezelf dmv de chakra’s

  Dit stuk grond waar Charles en Hans “iets” met de natuur doen, creëren, raakt je. Het enthousiasme voor deze plek en zijn scheppers zal dus begrijpelijk zijn en ongetwijfeld duidelijk worden als je er zelf bent geweest.  De opzet van deze Levenstuinen maakt een bezoek het gehele jaar door boeiend. Een origineel idee om vrienden en bekenden te trakteren op een bijzondere dag. U krijgt een geweldige portie positieve energie en stimulansen!

Kijk ook eens op de  site van de levens tuinen:

levenstuinen

Voor aanmelding en informatie info@yogaberrydeventer.nl