lang leve corona

Lang leve corona, wat heeft het ons gebracht?

Lang leve corona, komt er dan weerstand bij je op?

Lang leve corona, bijna iedereen schrok in maart 2020 toen het coronavirus over ons heen kwam. We werden wakker geschud. We konden niet meer naar het werk, we werden bang, we gingen toiletpapier hamsteren en we moesten winkelen met een mondkapje op. Kortom de wereld stond op zijn kop.

Lang leve corona en tot inkeer komen

We wisten innerlijk natuurlijk al jaren dat het niet zo door kon gaan in de consumptiemaatschappij, hoe we omgingen met de natuur en ook dat gezellig bij elkaar komen vervangen werd door de socialmedia. Mensen werden ziek van de stress en het woord burn-out hoorde je steeds vaker.

Lang leve corona en yoga

Als yogadocent had ik al 35 jaar veel plezier aan de yoga. Het heeft mij in balans gebracht en ik ging meer de verdieping in en had wat minder aandacht voor de oppervlakkigheid in het leven.

Maar in de coronatijd kreeg ik door dat door yoga ik weinig last had van de de vrijheidsbeperkingen, de angst om ziek te worden en dat er lange tijd geen of weinig werk was. Kortom de vruchten van de yoga konden geoogst worden.

Met yoga veel yogacadeautjes in coronatijd

Zelf merkte ik tijdens de lockdown dat de yogacursisten nog meer genoten van yoga. Ook zelf kreeg ik in 2021 door dat door yoga ik mooi in balans was gebleven.

Wat waren de coronayogacadeautjes?

  1. door de lockdowns waren we verplicht om naar binnen te gaan, we kwamen dichter bij onze gevoelens te staan
  2. Jaren lang hadden we een vrij zeker leven en nu werden de poten onder ons bestaan gezaagd.  We hadden een heel andere dagindeling, de kinderen waren thuis. Ook kwamen we er zelfs achter dat bepaalde veranderingen zelfs beter aanvoelden.
  3. We deden het samen. Onze maatschappij werd steeds egocentrischer en door corona konden we elkaar steunen en waren we meer verbonden via het hart/liefde.
  4. Veel cursisten en ik zelf ook gingen de natuur in. We zoeken nu de verbinding op.

Helaas zie ik nog steeds veel negatief nieuws M.B.T corona. Maar sta ook eens stil wat het jou voor positiefs heeft gebracht!