klimaatstress yoga

Klimaatstress yoga Deventer

Klimaatstress, wat is het?

Klimaatstress yoga, veel mensen maken zich zorgen om het klimaat en de wereld. Gelukkig krijgt het nu ook meer aandacht in de media.  Ze zetten zich daarom volledig in voor de natuur. Maar wanneer je dwanggedachten krijgt, plotseling angstig wordt, slecht slaap of vaak depressief bent om de natuur dan is het tijd om wat te doen met yoga en meditatie. Ik schrok deze week ook en het raakte mij diep, toen ik las dat zelfs de vogels kleiner worden door de klimaat verandering. Omdat ze kleiner worden kunnen ze niet genoeg vet opslaan om de lange vluchten te volbrengen. Maar door klimaatstress yoga is het voor mij mogelijk om deze bezorgdheid om te zetten in wat doen.

Klimaatstress yoga onderdrukken, stop daar mee

Door het onderdrukken van depressieve, angstige en boze gevoelens komen deze gevoelens als een boemerang weer terug bij je. Bij yoga hebben we geen oordeel en voelen en bekijken deze gevoelens zonder in te grijpen bij een klimaatdepressie. In een yogagroep kun je goed je depressieve gevoelens delen. De yogi’s om je heen leven op dezelfde frequentie en dat helpt om je gevoelens te delen. Ook kun je je yogadocent laten weten wat er met je gebeurd wanneer je klimaat gerelativeerde gevoelens hebt. Bij klimaatstress yoga kun jij je gevoelens uiten.

Gebruik yogaoefeningen bij klimaatstress

Klimaatstress yoga
Pak je klimaatstress aan

Yoga werkt holistisch. Door ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, mantra’s en meditatie pak je de klimaatstress goed aan. Het is toch mooi dat je kunt  chanten  met yoga om je klimaatstress aan te pakken. Gebruik ook aardingsoefeningen om je meer te verbinden met de aarde en natuur. Klimaatstress yoga is verbinden en dat geeft minder stress.

Transformeer je gevoelens bij klimaatstress yoga Deventer

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat mijn gevoelens van boosheid en verdriet over onze natuur een positieve wending heeft gekregen. In een huurhuis is het mij gelukt om zonnepanelen op en aan het huis te krijgen. Een warmtepomp had kik een vijfjaar geleden al en deze draait nu op de zonnepanelen. Op facebook, twitter en in mijn mails ben ik erg actief om mensen bewust te laten worden over de natuur en de veranderingen in het klimaat. Dit alles heeft veel veranderd in mijn gevoelens. Gebruik je klimaatdepressie in positieve uitstraling in je omgeving. Iedereen heeft talenten die gebruikt kunnen worden in de klimaatbewustwording, sluit je aan bij een klimaatgroep die jou aanspreekt. Klimaatstress yoga is er voor jong en oud, ook als privéles.