klimaatdepressie

Klimaatdepressie en yoga geeft bewustzijn

Klimaatdepressie, wat is het?

Klimaatdepressie, veel mensen maken zich zorgen om het klimaat en zetten zich daarom in voor de natuur. Maar wanneer je dwanggedachten krijgt, angstig wordt, slecht slaap of vaak verdrietig bent om het natuur dan is het tijd om wat te doen. Ik schrok deze week ook en het raakte mij diep, toen ik las dat de vogels kleiner worden door de klimaat verandering. Omdat ze kleiner worden kunnen ze niet genoeg vet opslaan om de lange vluchten te volbrengen. Maar door yoga is het voor mij mogelijk om deze bezorgdheid om te zetten in ACTIE.

Klimaat depressie onderdrukken, stop daar mee

Door het onderdrukken van depressieve, angstige en boze gevoelens komen deze gevoelens als een boemerang weer terug bij je. Bij yoga hebben we geen oordeel en voelen en bekijken deze gevoelens zonder in te grijpen bij een klimaatdepressie. In een yogagroep kun je goed je depressieve gevoelens delen. De yogi’s om je heen leven op dezelfde frequentie en dat helpt om je gevoelens te delen. Ook kun je je yogadocent laten weten wat er met je gebeurd wanneer je klimaatdepressie gerelativeerde gevoelens hebt.

Gebruik yogaoefeningen bij een klimaatdepressie

Klimaatdepressie en yoga

Yoga werkt holistisch. Door ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, mantra’s en meditatie pak je de klimaatdepressie goed aan. Het is toch mooi dat je een kunt gaan chanten  om je klimaatdepressie aan te pakken. Gebruik ook aardingsoefeningen om je meer te verbinden met de aarde en natuur.

Transformeer je gevoelens bij een klimaatdepressie

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat mijn gevoelens van verdriet over onze natuur een positieve wending heb en gekregen. In een huurhuis is het mij gelukt om zonnepanelen op en aan het huis te krijgen. Een warmtepomp had kik een vijfjaar geleden al en deze draait nu op de zonnepanelen. Op facebook, twitter en in mijn mails ben ik erg aktief om mensen bewust te laten worden over de natuur en de veranderingen in het klimaat. Dit alles heeft veel veranderd in mijn gevoelens. Gebruik je klimaatdepressie in positieve uitstraling in je omgeving. Iedereen heeft talenten die gebruikt kunnen worden in de klimaatbewustwording, sluit je aan bij een klimaatgroep die jou aanspreekt.