klimaat yoga

Klimaat yoga in Deventer en omgeving

Klimaat yoga, waarom?

Klimaat yoga, toen ik in 2017 het eerste blog schreef over klimaat yoga werd ik nog uitgelachen. Maar nu in 2021 hebben we gezien wat het klimaat met ons doet. Zelfs overstromingen in Limburg. Toen ik in India in contact kwam met climate yoga was ik eerst nog erg sceptisch. Het milieu veranderen door yoga? Maar toen de president van India Modi toespraken hield in India over het milieu en yoga begon ik er al wat serieuzer over na te denken.  Al 30 jaar verzorg ik yogalessen, daarom geloof ik dat door bewustwording er verandering kan  komen. Wanneer jij bewust wordt dat je met een gebalde vuist door het leven gaat, laat je toch die vuist los? Overal zie je nu gelukkig filmpjes op internet  over het klimaat en yoga. In Nederland hoop ik door yoga een bewustzijnsverandering tot stand te brengen.

klimaat yoga in Deventer
Bij klimaat yoga sta je niet in de kou

De realiteit over het milieu

Hopelijk kan dit artikel ook in Nederland een bewustzijns verandering geven. Door mijn Azië reizen ben ik mij  grote zorgen gaan maken over het klimaat in de wereld. Ik heb gezien op Bali dat de stranden zijn verdwenen omdat de mensen het koraal weghaalden, in Indonesië heb ik gezien hoe eerst het oerwoud gekapt werd voor rubberbomen, deze rubberbomen plantages worden nu vervangen door palmbomen omdat de  productie van olie meer opbrengt dan de rubber. In India zie je dat meer mensen geld krijgen, door een betere economie, voor een bromfiets of een auto en dat miljoenen liters olie uit deze motorblokken geloosd worden in de natuur!

Hoe ziet een klimaatyogales eruit?

Bij een klimaat yogales maken we steeds contact met de voeten en benen in combinatie met ons hart. De voeten brengen ons in verbinding met de aarde en de aarde vertelt ons wat nodig is. In ons hart kunnen we de liefde voelen voor de aarde en kunnen we een passie ontwikkelen om bewuster om te gaan met de natuur om ons heen. Klimaat yoga is niet zweverig maar de realiteit, we staan steeds met beide benen in de wereld.

Klimaat yoga en het anahatha chakra, liefdes chakra.

Bij klimaatyoga gaan we veel naar het vierde chakra, her chakra van verbinding. Wanneer jij voelt hoe de aarde lijdt dan grijp je toch in. Een grote stap is al om je consumptie omlaag te brengen. Zelf koop ik alles op marktplaat, behalve de onderbroeken en de tandenborstels. Of tweede hands aankopen.

Klimaat yogalessen en samen delen

Wat is er mooier om met gelijkgestemden je klimaat ervaringen te delen? Volg eens een prive klimaat yogales in Deventer, Epse, Twello, Colmschate of Terwolde.

Wil jij ook bewuster in de wereld staan met klimaat yoga? info@yogaberrydeventer.nl