Kerdst yoga Deventer

Kerst yoga Deventer een feestje

Vooral nu yoga met kerst om in balans te blijven

Kerst yoga Deventer, kerst 2022 wordt een bijzondere kerst.  Twee jaar lang moesten we kerst aanpassen door een virus. Maar nu kunnen we volop genieten. Maak er dit jaar een speciale kerst van.  Geef ook kerstyoga en meditatie tips door aan de mensen om je heen. Zelf ga ik met kerst naar Kevelaer, een bedevaartsplaats. .

Spirituele kerst yoga Deventer om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik vaak vrijwillig in een kerst lockdown. In zo’n lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelens door te werken, altijd bezig te zijn of door afleiding te zoeken. Ook tijdens kerstdagen vluchten veel mensen in drank en werken. Bij een lockdown heb je aandacht voor je gevoelens. Een tijd van reflectie. Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen. Je zal zien dat het een zuivering is. Vooral na maanden met corona kun je kerstdagen gebruiken om het spiritueel te vieren met yoga. Wil je wat tips voor mooie plekken met kerst mail mij dan.

Spirituele kerst yoga Deventer tips

Bij kerst yoga kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een dagschema te maken tijdens kerst met meditatie, yoga, spirituele boeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je een spirituele structuur hebt tijdens deze dagen. Neem een symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganesha of iets wat voor jou symbool staat in jouw kerst lockdown retraite. De natuur in tijdens je retraite geeft je veel stilte en rust. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand een kaarsje elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mantra’s te draaien of spirituele muziek. Kerst yoga Deventer maakt gebruik van rituelen, symbolen, mantra’s, mudra’s en oude yoga wijsheid.

kerst ypga Deventer

Waar is jouw kerst yoga?

Mijn ervaring was de afgelopen 30 jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Je kunt eens kiezen voor een spirituele plek in Nederland, zoals Urk, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur. Kerst yoga Deventer kan ook voor jou een mooi programma maken in een kasteel of op een mooie plek in India.

 

kerst lockdown
De Acropolis met de kerst

Kerstyoga op maat

Regelmatig maak ik retraites en spirituele lockdowns op maat. Met een intakegesprek kijken we dus hoe jouw kerstlockdownyoga eruit gaat zien. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je retraite bij de kerstdagen. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in kerstlockdowns. Kerst yoga Deventer is er voor iedereen.

Kerst in Kevelar, de kaarsenkerk. Yoga retraite van de Deventer yoga