Kerst lockdown yoga, wie had dat gedacht?

Vooral nu yoga met de kerst om in balans te blijven

Kerst lockdown yoga, kerst 2020 wordt een bijzondere kerst. De kans is groot dat we niet samen met onze familie en geliefden aan de kersttafel zitten. Nu wordt het tijd om alternatieven te bedenken. Zelf heb ik de alternatieven al geboekt. In principe vier ik de kerst in India met yoga. Maar wanneer dit niet mogelijk is dan wordt het yoga in een bedevaartsplaats, Kevelaer. Wanneer het niet mogelijk is om de grens over te gaan dan wordt het yoga op Urk met de kerst. Ook jou gun ik een mooie kerst met yoga in 2020. De mogelijkheden zijn legio.

Spirituele kerst lockdown yoga om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik vaak vrijwillig in een lockdown. In zo’n lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelens door te werken, altijd bezig te zijn of door afleiding te zoeken. Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen. Je zal zien dat het een zuivering is. Vooral na maanden met corona kun je de kerstdagen gebruiken om het spiritueel te vieren met yoga.

Spirituele kerst yoga lockdown tips

Bij de kerst lockdown yoga kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een dagschema te maken tijdens de kerst met meditatie, yoga, spirituele boeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je structuur hebt tijdens deze dagen. Neem een symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganesha of iets wat voor jou symbool staat in jouw kerst lockdown retraite. De natuur in tijdens je retraite geeft je veel stilte en rust. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand een kaarsje elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mantra’s te draaien of spirituele muziek.

Waar is jouw kerst lockdown yoga?

Mijn ervaring was de afgelopen dertig jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Je kunt eens kiezen voor een spirituele plek in Nederland, zoals Urk, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur.

kerst lockdown yoga

Mijn laatste lockdown in kasteel Slangenburg

Kerstlockdownyoga op maat

Regelmatig maak ik retraites en spirituele lockdowns op maat. Met een intake gesprek kijken we dus hoe jouw kerst lockdown yoga eruit gaat zien. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je retraite bij de kerstdagen.