kerst lockdown

Kerst lockdown met yoga en meditatie

Vooral nu yoga met de kerst om in balans te blijven

Kerst lockdown, kerst 2021 wordt een bijzondere kerst. De kans is heel groot dat we niet samen met onze familie en vrienden aan de tafel zitten of zelfs niet bij elkaar mogen zijn. Dit blog maak ik op 18 december 2021.  Nu wordt het tijd om alternatieven te bedenken. Zorg ervoor dat je het goed hebt met jezelf. Je hebt het dan vanzelf goed met je omgeving.  Geef ook de yoga en meditatie tips door aan de mensen om je heen. Zelf heb ik half december  al maatregelen genomen  en gevlucht naar Athene. Ik vier ook de kerst in Griekenland Athene met yoga en meditatie. Ook jou gun ik een mooie ontspannen kerst met yoga in 2021. Er is al genoeg kerststress in Nederland. De mogelijkheden zijn legio.

Spirituele kerst lockdown yoga om dichter bij jezelf te komen

De afgelopen 35 jaar ging ik vaak vrijwillig in een lockdown. In zo’n lockdown kom je jezelf tegen. Veel mensen vluchten voor hun gevoelens door te werken, altijd bezig te zijn of door afleiding te zoeken. Ook tijdens de kerstdagen vluchten veel mensen in drank en werken. Bij een lockdown heb je aandacht voor je gevoelens. Een tijd van reflectie. Ga er eens door heen en kijk eens wat jouw weerstand is bij stilte, alleen zijn en geen afleidingen. Je zal zien dat het een zuivering is. Vooral na maanden met corona kun je de kerstdagen gebruiken om het spiritueel te vieren met yoga.

Spirituele kerst yoga lockdown tips

Bij de kerst lockdown yoga kun je met de volgende dingen rekening houden. Probeer een dagschema te maken tijdens de kerst met meditatie, yoga, spirituele boeken lezen, veel aandacht voor eten en eten koken. Kortom dat je structuur hebt tijdens deze dagen. Neem een symbool mee zoals een Boeddhabeeldje, Ganesha of iets wat voor jou symbool staat in jouw kerst lockdown retraite. De natuur in tijdens je retraite geeft je veel stilte en rust. Gun jezelf dus ook wat luxe, je kunt in een lockdown gaan en een mooi kasteel uitzoeken. Gebruik veel licht! Brand een kaarsje elke dag of voel de zon. Pas je muziek aan door mantra’s te draaien of spirituele muziek.

Waar is jouw kerst lockdown yoga?

Mijn ervaring was de afgelopen dertig jaar dat er plekken zijn waar een spirituele lockdown een extra effect gaf. Je kunt eens kiezen voor een spirituele plek in Nederland, zoals Urk, een klooster, een leefgemeenschap of een kasteel. Ook kun je natuurlijk wanneer je het goedkoop wilt doen een tent op een natuurcamping zetten of een caravan huren op een mooie plek in de natuur.

 

kerst lockdown
De Acropolis met de kerst

Kerstlockdownyoga op maat

Regelmatig maak ik retraites en spirituele lockdowns op maat. Met een intake gesprek kijken we dus hoe jouw kerstlockdownyoga eruit gaat zien. Ik begeleid je materieel en spiritueel tijdens je retraite bij de kerstdagen. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in kerstlockdowns.