Kat en yoga

Kat en yoga, hebben ze wat met elkaar?

Een Kat

Kat en yoga, als yogadocent herken ik veel yoga in een kat. Een kat is heel gevoelig. Onze kat is nooit in bad geweest of heel erg nat geworden en toch ziet hij en hagelwit uit en ruikt fris. Een kat komt veel dezelfde “problemen” tegen als wij. Een kat wordt ook ziek. Maar bijna altijd geneest de kat zichzelf. Onze kat is altijd buiten in de nacht maar hij weet altijd een warm plekje te vinden. Ook weet hij zijn territorium goed te verdedigen.

Yoga

Yoga is voor mij gevoeliger worden. Vanuit die gevoeligheid handel je. Het is heel simpel, wanneer je het koud hebt trek je een jas aan. Zit je veel in je hoofd dan voel je bijna niet wanneer jet het koud hebt en word je ziek. Yoga is ook goed voor jezelf zorgen. Je strekt de meridianen en je ademt bewuster. Vorige week had ik corona en dankzij yoga, meditatie en ademoefeningen was ik met drie dagen weer klachtenvrij. Door yoga kom je ook dichter bij je gevoelens. Al is het verstand nog zo snel, het gevoel achterhaalt het wel. Wanneer je niet dicht bij je gevoel bent dan geeft dit meer stress. Herken je de relatie al bij kat en yoga ?

Kat en yoga

Elke dag ben ik weer verwonderd hoeveel YOGA ik herken in Timo onze kat. Hij zoekt altijd lekker het zonnetje op en je ziet hem dan genieten. Hij weet zo goed voor zichzelf te zorgen. Wanneer hij ziek is dan een hij 3-4 dagen niet en daarna is hij weer beter. Wanneer hij slaapt dan is dat ook in volledige ontspanning. Hij weet precies wanneer hij wat lekkers krijgt. Wanneer ik in de ochtend mij gewassen en geschoren heb zit Timo op de bank om zijn lekkernij in ontvangst te nemen. Het is toch bijzonder wat hij weet ondanks dat kleine kopje van hem. Hoe is het mogelijk dat de mensen zulke domme beslissingen neem t.a.v  de natuur andere mensen enz.  Integreer kat en yoga eens wat meer in je leven.