kasteel yoga

Kasteel yoga, yogalessen in een kasteel op maat

Yoga retraite Slangenburg op een bijzondere plek

Spirituele yoga retraite, regelmatig ga ik naar India voor yoga retraites. Het is fijn om een tijd in de yogaenergie te zijn. Je focus kan alleen gaan naar je yoga practice. Er wordt gekookt voor je en je hoeft je niet bezig te houden met de alledaagse bezigheden. Vaak zijn deze yoga ashrams ook goed voor andere spirituele activiteiten. Zo zijn er vaak mensen die je een reiki behandeling kunnen geven of een massage. Dit jaar kun je mee naar Kasteel Slangenburg van 19 tot en met 21 augustus 2021.

Spirituele yoga retraite en meditatie in het kasteel

Omdat de yoga en meditatie op maat is in Kasteel Slangenburg kun je zelf bepalen welke yoga en meditatie je wilt ontvangen en wanneer. Zowel de yoga als de meditaties worden gehouden in de kapel van het kasteel.

Spirituele yoga retraite op een bijzondere plek

Wanneer je een yoga verblijf op Slangenburg boekt dan heb je ook veel tijd voor je eigen yoga en meditatie practice. Om 8.30 uur is het ontbijt, het diner om 12.45 uur en een broodmaaltijd om 18.00 uur. Ook kun je samen komen voor de thee en koffie in de huiskamer om 10.45 uur en om 15.45 uur, dit samen zijn is niet verplicht. De yoga en meditatie zijn op de door jou aangegeven tijden.

Buiten en binnenyoga in en om een kasteel

Buitenyoga achter het kasteel in de tuin of in een kamer van het kasteel. Je loopt dus door de kelder via een kleine brug, over de gracht, naar een mooie tuin. Probeer eens de blauwe kamer of de muziekkamer waar een vleugel, piano en klavecimbel staan.

kasteel yoga

Yoga retraite Slangenburg praktische tips

Er zijn veel kamers waaruit je kunt kiezen bij Slangenburg. Ik zat in De Biezenmand. Deze kamer heeft ook een kleine aangrenzende kamer, mooi om daar je yogamat neer te leggen. Het warm eten is tussen de middag dus doe je yoga in de ochtend, namiddag of avond. Zoek een mooie plek uit buiten voor je yogapractice. Achter het kasteel is een mooie plek. Er staat een hele prachtige geurende Catalpa. Leg je yogamat eens voor deze boom en geniet van de energie, de geur en het mooie kasteeluitzicht.

Meditatie

Wandel eens na je yogapractice naar de kapel achter het kasteel. Alleen al de wandeling is al een meditatieve wandeling over een heel smal pad tussen eikenbomen. Ik was heel verrast door deze kapel. Er zijn zes diensten per dag. Ga eens een half uurtje zitten in deze kapel en laat de energie door je heen gaan. Vanuit de achterkant, via de kelder van het kasteel, loop je over de grachtbrug de tuin door en dan steek je een drukke weg over en daar begint het mooie pad al. Na ongeveer een kilometer kom je op een kruispunt met rechts voor je een open veld, hier ga je dus naar links en na ongeveer 30 meter ga je rechts de oprijlaan op van het klooster. Combineer een Yoga retraite Slangenburg met een mooie wandeling naar de kapel.

Yoga retraite Slangenburg, op maat

Je Yoga retraite in kasteel Slangenburg is dus op maat. Je ontvangt dan de gereedschappen om je retraite zo te maken dat het helemaal bij jou past. Een spirituele lockdown kunnen wij ook voor je organiseren. Voor je yoga retraite ontvang je gratis een intake, we bespreken dan hoe jouw yoga retraite eruit gaat zien.