Johan Derksen spiritueel

Johan Derksen spiritueel

Johan Derksen spiritueel, spiritualiteit is bijna een vies woord in Nederland. Als yogadocent plaag ik vaak met dit woord bij de social media. Wanneer je een materieel leven leidt dan ben je bezig met oordelen, ego, resultaat/kijkcijfers enz.

Blijven hangen in het ego of Johan Derksen spiritueel

Drieënhalve chakra, dit is een chakra waar je niet veel over hoort. Hoeveel mensen blijven hangen in hun ego. Tijdens de coronacrisis zagen we ook dat mensen vast bleven zitten zitten in hun ideeën. Oordeel en veroordeling zagen we ook veel meer in 2020 en 2021. Mensen maakten de vergelijking met de oorlog. We zagen polarisatie, gevaccineerde en mensen die niet gevaccineerd waren. De laatste jaren zie je veel meer dat mensen in hokjes worden gezet. De kreten narcist, homo, autist worden te pas en te onpas gebruikt. In het programma van Johan Derksen zoekt men de grenzen op. Dit is puur voor de kijkcijfers. Johan Derksen spiritueel zie je niet. Het spirituele in het programma zou de verbinding kunnen zijn. De tweespalt neemt toe en dat zag je ook in dit programma.

Het drieënhalve chakra in de oude geschriften

In de bijbel zie je veel mooie teksten over vergeving. Ook in het  Boeddhisme kom je het drieënhalf chakra tegen, namelijk mededogen. Het Soefisme kent ook mooie rituelen om tot liefde te komen. Wat dacht je van de verbinding tussen yoga en de islam.  Wanneer je de spirituele weg bewandelt, dan gaat er een wereld voor je open.

Materiele oplossing of een spirituele keuze bij het drieënhalve chakra

Dit is moeilijke kost voor velen. Veel keuzes in het leven worden gemaakt vanuit angst. Bij een spirituele beslissing spring je over je ego. Wij kennen genoeg situaties waarbij een spirituele beslissing weer verbinding komt. Nelson Mandela is hierbij een mooi voorbeeld. Na zijn gevangenschap ging hij de wereld over met zijn bewaker, toen hij gevangen zat op Robbeneiland.

Wat zag ik als yogi met betrekking tot het drieënhalve chakra bij Johan Derksen spiritueel

In mijn yogaleven heb ik veel gereisd en dat gaf mij wel een vrije geest. De yoga hielp hierin ook zeker mee. In Nepal zag ik kleine kinderen van zes jaar die het klooster in werden gestuurd door hun ouders. Het ego werd totaal niet ontwikkeld in het klooster. Mijn goeroe Osho zei altijd “maak het ego zo groot dat het ontploft”. Kortom hoe ontwikkel je een “gezond” ego? Voor mij persoonlijk was en is het altijd de verbinding op te zoeken. Momenteel merken we duidelijk dat we de verbinding met de natuur zijn verloren. Het drieënhalve chakra zet je aan het denken hoe deze verbinding te herstellen. In het programma van Johan Derksen zag je veel ego. Mensen werden weg gezet met een etiket. Zo kreeg maxima het label goldfinger.

Ego

Je kunt zeggen dat het ego ontploft is in het programma. Johan Derksen spiritueel komt nu hopelijk. De spiegel komt pas na dit soort karma.

Johan Derksen spiritueel

 

Yoga en het drieënhalve chakra en Johan Derksen spiritueel

De yoga kent veel mantra’s, mudra’s en yogahoudingen om de weg te bewandelen van ego naar liefde.