IQ yoga

IQ yoga of yoga EQ

IQ en het niet denken

IQ yoga is een yogavorm om vanuit het denken naar het gevoel te gaan. Mensen met een hoog IQ hebben hun gevoelsleven nog wel eens verwaarloosd. Al is het verstand nog zo snel, het gevoel achterhaald het wel. Wanneer er een hoog IQ aanwezig is en ook nog een hoge gevoeligheid dan is ligt het conflict tussen voelen en denken op de loer.

Wat is IQ yoga?

Bij IQ yoga passen we de therapie van de psychiater Jan Foudraine toe. We worden ons bewust van de sluiers om het bewustzijn. Yoga en vooral de muladhara chakra yoga is uitermate geschikt om in het lichaam te komen en uit het hoofd. Ook zijn er mooie yoga meditaties die je in het lijf brengen. Wanneer je in het lijf zit dan werkt de computer in het hoofd minder en kun je ook gemakkelijker praten over je gevoelens. IQ-yoga-of-yoga-eq geeft balans tussen verstand en gevoel.

Deventer yoga en EQ yoga

Bij de Deventer yoga komen we uit het denken en zijn ons meer bewust van het voelen. Dat voelen daar gebruiken we mooie thema’s voor. We gaan de chakra’s door. Voelen de ademhaling en zijn ons daar meer bewust van. Bij IQ yoga gaan we van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld. Zou die innerlijke wereld de uiterlijke wereld ook veranderen?

IQyoga en test eens je EQ

Het IQ is snel te testen en daar wordt naar gekeken. Je kunt snel een test doen op internet. Gelukkig is er nu ook een EQ test. Wanneer had jij je laatste EQ test?

IQ-yoga-of-yoga-eq

Ook vragen bedrijven meer naar een IQ i.p.v. naar het EQ. Vroeger keken bedrijven veel naar het IQ van hun werknemers. Maar bedrijven zien steeds meer in dat een goede werksfeer ook goede resultaten geeft.