iphone yoga

Iphone yoga, zie jij de relatie? Yogaiphone tips

Iphone yoga na ios 15

Iphone yoga, het klinkt misschien tegenstrijdig, een iphone en yoga. Maar zelfs een yogadocent kan bijna niet meer zonder een iphone. Maar hoe kun je de iphone zo gebruiken dat deze je yoga practice helpt?

iphone yoga

Hoe begon het?

De afgelopen jaren zag ik als yogadocent al mooie yoga ontwikkelingen die aplle ging toepassen. Zo kon je al de iphone in de stilte modus brengen in de nacht. Je werd niet meer gestoord tijdens je slaap. Ook kon je met een apple watch de yoga modus inschakelen. Zo zie je wat je hartslag was tijdens je yogabeoefening. Ook hoeveel calorieën je verbrandt en zelfs bij welke temperatuur en vochtigheid je de yoga asana’s doet.

Ios 15 en yoga

In september kwam ios 15 uit voor de iphone. Nu kun je de modus focus instellen en zelfs kiezen voor achtergrond geluiden.

Yoga en focus in de iphone

Zo stel je iphone in voor een betere focus.

Focus inschakelen bij iphone yoga

 1. Ga naar Instellingen en naar Focus.
 2. Dan de focus-opties,  niet storen, persoonlijk of Slaap, en kies voor focus.
 3. Heb je gekozen voor focus, kunt j ook nog kiezen voor toegestane meldingen, tijdgevoelige meldingen en ‘focusstatus.

Achtergrond geluiden inschakelen bij iphoneyoga

Als je moeite hebt om je te focussen kan het helpen om een constant geluid op de achtergrond af te spelen. Dat filtert eventuele herrie weg en brengt je geest tot rust. in iOS 15 heeft Apple hier een speciale functie voor toegevoegd: Achtergrondgeluiden. Als je onderstaand stappenplan volgt, zet je ze eenvoudig aan.

 1. Ga naar Instellingen;

 2. Kies voor Toegankelijkheid Ga naar beneden en tik op Audio/Visueel
  Selecteer  dan Achtergrondgeluiden
 3. Tik op het schuifje naast ‘Achtergrondgeluiden’.

Direct hoor je stromend water.  Je kunt ook kiezen voor: gebalanceerde ruis, heldere ruis, donkere ruis, oceaan of regen.

Wat wordt de toekomst bij de iphoneyoga?

Ik kan apple nog wel wat tips geven voor een volgende update.

 1. wanneer je de yoga work-out kiest op de apple watch dat het geluid uit gaat. Nu vraag ik een fles wijn aan de cursisten wanneer de telefoon overgaat tijdens de yogales.
 2. Een mindfulness modus. Wanneer de hartslag omlaag gaat in combinatie met weinig bewegingen en de yoga work-out op de apple watch dat er een mindfulness cijfer wordt gegeven.
 3. Een instelling dat de iphone aangeeft dat het weer tijd wordt voor yoga. Wanneer je hartslag lang hoog is in combinatie met andere factoren.
 4. We krijgen veel te veel prikkels binnen, zoals: geluiden, telefoon, televisie enz. De iphone kan dit registreren een aangeven dat het tijd wordt voor STILTE.

Probeer je iphone zo te gebruiken en de instellingen van de iphone zo te gebruiken dat je iphone een verlenging wordt bij je yoga beoefening.