Internationale en Nederlandse yoga

Internationale en Nederlandse yoga

Internationale en Nederlandse yoga

Internationale en Nederlandse yoga interesse, in de afgelopen 35 jaar ben in door de wereld gereisd om spiritualiteit op te zoeken. De meest bijzondere ervaringen wil ik graag met jullie delen in dit blog. Ze staan in willekeurige volgorde hieronder.

Amma en yoga

Vaak ben ik naar Zuid India, Kerala,  gereisd om in de Ashram van Amma een hug te ontvangen of om op het dak van de ashram yoga te ervaren van een yogadocent ergens uit de wereld. Deze bijzondere ashram met Amma als heel bijzondere vrouw is zeker de moeite om op te zoeken.

Internationale en Nederlandse yoga
Yoga bij Amma in India en yoga in Nederland

Yoga en osho

Een twintig jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat yoga ook een minpuntje had en dat was de “controle”. Ik had controle over mijn lichaam, gevoelens en adem, dat dacht ik. Toen deed ik een workshop bij Venwoude en daar kwam ik in aanraking met juist de controle loslaten.  Venwoude en Osho zijn sterk met elkaar verbonden. De tantra ervaringen bij Venwoude heb ik geïntegreerd in mijn yogalessen.

Krishnamurti en yoga

Vanuit de yoga kwam ik in contact met Krishnamurti. Ik kan niet aangeven wat mij altijd zo trok naar hem. Misschien wel dat K niet het antwoord gaf maar juist aangaf wat het allemaal niet is. Kom je vanuit het onderzoeken wat het niet is, niet tot de waarheid? Krisnamurti Nederland is actief in Nederland

 

Yoga en de backmitra

Internationale en Nederlandse yoga interesse van yogadocent Berry Steenbruggen
Backmitra yoga in Nederland

De afgelopen jaren ervaar ik de yoga op een verfijnde manier door het hart chakra. Bij de backmitra open je je hart en verbeter je de rondingen in je rug. Wanneer je backmitra yoga volgt dan ervaar je hele subtiele oefeningen op de backmitra. In 2018 ben ik gecertificeerd backmitradocent geworden. Bij mij kun je terecht voor backmitra yoga 

Ik  hoeft nu dus niet ver weg bij mijn Internationale en Nederlandse yoga interesse. De backmitra kun je gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

 

Ratu Bagus en yoga

Internationale en Nederlandse yoga interesse van yogaberry
Yoga, shaken, op Bali

Op Bali kwam ik Ratu Bagus tegen bij mijn Internationale en Nederlandse yoga interesse. In zijn ashram sta je 4 keer per dag te shaken. Hier op Bali kwam ik weer tegen het loslaten van de controle. Ratu Bagus noemt het yoga en daar had ik in het begin moeite mee. Maar later begreep ik het, het verbinden van lichaam en geest.

Internationale en Nederlandse yoga interesse gaat bij mij ook uit naar stilte

Ik ben een prater en dat is mijn kracht maar ook mijn valkuil. In Nieuw Sion sluit ik mij regelmatig op voor stiltedagen. Yoga en stilte is een goede combinatie. Ervaar bij het oude klooster eens de stilte in de gangen van het klooster, waar de monniken meer dan 100 jaar, in stilte doorheen liepen. Je kunt daar een meditatiekluis huren.

Yoga en wandelen

Internationale en Nederlandse yoga interesse
Yoga Internationaal en Nationaal

Het laatste jaar wandel ik veel in de mooie omgeving van Deventer. Wandelen is voor mij een mooie vorm van yogaaarden

Je maakt je hoofd leeg en word je heel bewust van het lichaam. De omgeving van Deventer leent zich goed voor het wandelen.

Meditatie en yoga

Internationale en Nederlandse yoga interesse en mediteren

Dat is het mooie van yogadocent, het mediteren heb ik gecombineerd met de yoga in de yogales op donderdag om 20.00uur in De Schalm. Mediteren had altijd al mijn interesse. Daarom ook 20 keer naar India gevlogen om te zien hoe de meditatie daar is. Ook tijdens de stiltedagen bij het oude klooster Sion ben je welkom om samen te mediteren op een spirituele plek.