innerlijke transformatie

Innerlijke transformatie met yoga en meditatie, alleen de stilte is nodig

Uiterlijke en innerlijke wereld

Innerlijke transformatie, in 2020 en ook in 2021 zag ik veel mensen die  problemen hadden met “de wereld”. Ze waren het niet eens met het coronabeleid. Ook kwamen veel mensen terecht in de complottheorieën. De politici kregen de schuld, de virologen en zelfs bepaalde bevolkingsgroepen.

De wereld dat ben jij

Van Krishnamurti leerde ik al: de wereld dat ben jij. Een uitspraak die mij altijd is bijgebleven. Ieder mens heeft concepten gemaakt in zijn leven en is geconditioneerd door opvoeding, cultuur en zijn directe omgeving. Hoe zou het leven zijn zonder deze concepten?

De innerlijke wereld

Met het denken zit je altijd in het verleden of in de toekomst. Met yoga en meditatie zit je in het hier en nu. Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat wanneer je in de leegte komt tussen twee gedachten er een energie vrij komt die niet onder woorden te brengen is. Vanuit deze energie komen ook de oplossingen voor de problemen. Voelen is handelen. Wanneer jij je schouders omhoog trekt bij stress en je wordt je daar van bewust, dan zakken die schouders toch vanzelf?  Je denkt toch niet van “ik moet mijn schouders laten zakken”?

Innerlijke transformatie en een crisis

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 2020 en 2021 geweldige jaren waren. Ik kom uit een gereformeerd gezin en bij ons stond nog wel eens de EO aan. Ik had altijd moeite met de reportages over bijvoorbeeld drugsverslaafden die opeens Jezus ontmoeten en in de Here waren. Zelf heb ik ook zo geleefd in 2020/2021.

Mijn ervaringen met de innerlijke transformatie

Toen de crisis begon in maart 2020 ben ik meteen meer gaan mediteren. Ook meer de natuur in en ik zocht de stilte op. Concentreerde mij helemaal op de yoga. Toen kwamen de “yogacadeautjes”. In mei 2020 gingen wij met eigen coronaprotocol naar Texel. We namen ons eigen eten mee en leefden in een pipowagen. Er waren maar een paar mensen op Texel. We hebben de tijd van ons leven daar gehad. In 2020 en 2021 konden alle vakanties doorgaan. We stonden zelf versteld hoe het kon. Yogalessen waren niet mogelijk en een tegemoetkoming van de overheid was minimaal. Toch kwam er voldoende geld binnen om van te leven. Zo kan ik nog meer van dit soort “EO” verhalen vertellen. De conclusie is wanneer je naar binnen gaat met yoga en meditatie, word je geholpen.