ik wil rust

Ik wil rust, 7 tips van een ervaren yogadocent

Ik wil rust, waarom niet?

Ik wil rust, veel mensen vinden geen rust meer in deze wereld. We krijgen te veel prikkels binnen van de telefoon, de tv en ook van de geluiden in het verkeer.  Ook worden er hoge eisen aan ons gesteld, op het werk de deadlines en thuis moeten vrouwen heel wat ballen in de lucht houden. In psychiatrische tehuizen wordt momenteel al de anti prikkel therapie gegeven.

Ik wil rust door discipline

Het kost misschien wat moeite maar zet je mobieltje eens uit tijdens het eten en ook de tv. Probeer wat stilte momenten in te bouwen, het liefst in de natuur. Doe een bewustzijnscursus zoals mediteren of yoga en kijk eens waar de onrust vandaan komt. Ik hoor vaak dat vrouwen twee dingen tegelijk kunnen maar voor de rust is het niet zo goed.

Geen tijdelijke ontspanning

Een tijdelijke rust ontvang je door symptoombestrijding. Er zijn tabletjes en massages voor ontspanning en rust. Je kunt ook kiezen om geen symptoombestrijding te doen. Met therapie, yoga, meditatie pak je vaak het echte probleem aan. Wanneer je kiest om de oorzaak aan te pakken dan heb je daar je leven lang plezier van.

ik wil rust
De rust vinden bij jezelf

Ik wil rust en door je weerstanden gaan

Wanneer je de onrust gaat aanpakken kom je bijna altijd weerstanden tegen. Het ego heeft moete om naar gevoelens te gaan. En de beste aanpak is vaak om in contact te komen met je gevoelens. Dus wanneer je weerstand ontdekt, je vindt de yogadocent geen fijne persoon of je hebt geen tijd om jezelf aan te pakken. Dan weet je dat je goed zit. Als yogadocent heb ik die weerstanden veel gezien bij cursisten. De verwarming stond te hoog of te laag. De kaarsjes in het midden van de groep was sektarisch of de klachten werden zelfs erger tijdens de yoga.

Gratis intake

Om de rust terug te vinden is meer nodig dan een massage of een tabletje. Daarom is een intake gratis. Iedere persoon heeft een andere aanpak nodig. Samen kijken we wat bij jou past.