iedereen bedankt

Iedereen bedankt, spirituele kerst in dankbaarheid

Yoga in 2020

Iedereen bedankt, het yogajaar 2020 was een bijzonder jaar. Lange tijd kon er geen yogales gegeven worden. Er kwam zelfs een tweede yogalockdown. Kortom het was moeilijk om toch de yoga bij de cursisten te brengen. Met online yoga en via youtubelinks is het gelukt om contact te houden met de yogi’s. Het was pinlijk om te zien hoe er geleden werd om mij heen. Mensen die zich zorgen maakten om oudere mensen om zich heen, mensen in verpleegtehuizen en degenen die ziek werden. Zelf ben ik door yoga gezond gebleven, maar wel mensen om mij heen kregen het virus.

Iedereen bedankt en nu een spirituele kerst op Urk

Spirituele kerst, na een jaar lang jezelf voorbij lopen en niet toekomen aan de dingen die je echt energie geven weet je zelfs niet meer hoe je uit deze vicieuze cirkel komt. Wanneer jij ook al op ziet tegen deze kerstdagen en de stress in de keuken dan kun je dit jaar hierin eens verandering brengen. Spiritualiteit heeft te maken met de persoonlijke ontwikkeling of met bovennatuurlijke krachten. De kerstdagen zijn uitermate geschikt voor deze energie.

Kerst en naar binnen gaan, bedankt

Het hele jaar zijn we naar buiten toe gericht en komen niet meer toe aan onze gevoelens. Een spirituele kerst is uitermate geschikt om contact te maken met waar het echt om gaat. Ook om iedereen te bedanken onder de kerstboom dit jaar. Ik ga mij eens verwennen op een goede massage of een priveyogales. Ervaar jij ook  eens hoe je door het lichaam ook bij je gevoelens kunt komen. Een goede therapeut staat ook met de kerstdagen voor je klaar. Wanneer je nog nooit hebt gemediteerd, dan kun je ook eens een privemeditatiesessie inplannen.

Kerst en rituelen

iedereen bedankt

Veel spirituele richtingen zoals de vrijmetselaars gebruiken symbolen en rituelen om naar binnen te gaan en contact te maken met het innerlijke. Bezoek eens een tempel in Nederland in plaats van een kerk of sluit jezelf op voor 1 kerstdag in een meditatiekluis en geniet van stilte en de natuur. Een familieopstelling is ook een mooi ritueel tijdens de spirituele kerstdagen. Iedereen bedankt die met mij samen de rituelen heeft uitgevoerd om de energie te veranderen in liefde en dankbaarheid.

Spirituele kerst in de natuur

iedereen bedankt

Gelukkig maken steeds meer psychologen reclame voor de natuur. In de natuur zijn geeft zoveel energie en ontspanning. Zoek eens een bijzondere boom op tijdens de spirituele kerst en lunch daar of ga er gewoon ZIITTEN. Zo kun je in Park De Hoge Veluwe ook een bijzondere spirituele kerst ervaren. Ook natuurrituelen in de natuur geven diepgang tijdens de spirituele kerst. Ik ben de laatste tijd veel de natuur in  gegaan op de veluwe, vanuit dankbaarheid. Iedereen bedankt die het mogelijk hebben gemaakt om mijn dankbaarheid te kunnen tonen op deze oerplek.

Iedereen bedankt,  spirituele kerst 2020

De afgelopen 35 jaar heb ik geen kerst gevierd in Nederland. De commercie en de verplichtingen stonden mij niet aan. De afgelopen decennia zijn de kerstdagen over de top voor mij. In India, Bali of een ander Aziatisch land genoot ik van de spiritualiteit door een mooie wandeling onder de palmbomen, een etentje aan het strand, een bijzondere tempel bezoeken of gewoon naar de zee staren. Samen eten met Nederlanders die overwinteren op Bali is mij ook bijgebleven als een spirituele kerst. Je eet met een kerstster in een palmboom boven je, hoe mooi kan je kerstmis zijn. Dit jaar ga ik met kerst naar India en bezoek ik kinderen onder de snelweg die les krijgen van een leraar. Ik hoop de kinderen daar blij te kunnen maken met schoolboeken en eten. Dit jaar zit het er niet in om te genieten van de warmte. Wel van de warmte in het hart, wat heb ik veel mogen ontvangen vanuit mijn omgeving. Iedereen bedankt voor de mooie spirituele cadeaus, maar ook het eten wat hier gebracht werd. De spirituele dankbaarheid is groot.