hoofdpijn en yoga

Hoofdpijn en yoga

Hoofdpijn en yoga

 

 

Yoga, de eerste stap van aanpak

Hoofdpijn en yoga kan helpen een oorzaak te vinden, de je zelf moeilijk kunt doorgronden. Dus sluit eerst alles uit, door je huisarts te bezoeken. Wanneer er gezegd wordt “je moet er mee leven” dan kun je kijken wat de yoga voor je kan betekenen. Ook wanneer het medisch te verklaren is kan yoga je helpen. Hoofdpijn kan komen door verkrampte nekspieren of door een verkeerde houding.

 

Hoofdpijn en yoga, rust

 

Hoofdpijn en yoga, leer de signalen van je lichaam kennen

Door yoga word je bewuster van je lichaam. Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door te weinig drinken. Omdat je bewuster wordt van de signalen die het lichaam geeft, kun je eerder actie ondernemen. Ook wanneer je de hoofdpijn op voelt komen dan kunnen bijtijdse ontspanningsoefeningen de hoofdpijn al doen verdwijnen.

Hoofdpijn en yoga, yoga heeft je veel te bieden

De hoofdpijn kan komen vanuit algemene spanningsverschijnselen, verkrampte spieren in nek, kaken of gezicht. Omdat bij een yogales veel spieren aan bod komen, die bij verkramping hoofdpijn kunnen veroorzaken, kun je een hoofdpijnaanval vaak al voor zijn. Ook een “reset” van het lichaam door ontspanning helpt mee om de hoofdpijn aan te pakken.

 

Hoofdpijn en yoga

 

Hoofdpijn, een totale aanpak

Wanneer je op yoga zit kom je ook vaak in aanraking met mensen die kwalen ook op een alternatieve manier aanpakken. Je hoort bijvoorbeeld van een medecursist dat zij de hoofdpijn aanpakt met massages of door het voedingspatroon aan te pakken. Zo ga je steeds meer toepassen uit verschillende disciplines. Yoga en voeding is een mooie combinatie om hoofdpijn aan te pakken.

Hoofdpijnyoga, met een persoonlijke begeleiding

Als yogadocent heb ik meer dan 100 YouTube video’s gemaakt. Deze video’s stuur ik naar cursisten die thuis ook wat yoga willen doen om de hoofdpijn aan te pakken. Je ontvangt gewoon via internet extra gratis yogaoefeningen, buiten de yogales om. Op een moment dat het jou uitkomt kun je de yogaontspanning toepassen.