Hoofdpijn

Hoofdpijn en yoga, vijf tips van een yogadocent

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan je hele leven bepalen.  Hierbij veel tips!

Hoofdpijn met yoga kun je veel doen

 

De eerste stap van aanpak bij hoofdpijn

Je pijn kan een oorzaak hebben, die je zelf moeilijk kunt achterhalen. Dus sluit eerst alles uit, door je huisarts te bezoeken. Wanneer je in het medisch circuit niet verder komt dan is er alternatief nog veel mogelijk.

 

Hoofdpijn en yoga, rust

 

Leer de signalen van je lichaam kennen bij hoofdpijn

Door  je bewuster te worden van je lichaam, kun je voelen wanneer iets gunstig is voor je hoofdpijn en wat het verergert.. Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door te weinig drinken, wanneer je bewuster wordt van je lijf, merk je dus dat je te weinig drinkt. Omdat je bewuster wordt van de signalen die het lichaam geeft, kun je eerder actie ondernemen. Ook wanneer je de hoofdpijn op voelt komen  dan kunnen bijtijdse ontspanningsoefeningen de hoofdpijn al doen verdwijnen.

De alternatieve wereld heeft je veel te bieden

De hoofdpijn kan komen vanuit algemene spanningsverschijnselen, verkrampte spieren in nek, kaken of gezicht. Je kunt die verkrampte spieren laten masseren. Ook een “reset” van het lichaam door ontspanning helpt mee om de hoofdpijn aan te pakken. Ook kan accupunctuur je vaak helpen.

 

Hoofdpijn

 

Een totale aanpak bij hoofdpijn

Vaak willen mensen van de pijn afkomen door lichamelijke acties, maar denk ook eens aan een psycholoog. Pijn kan ook een psychische achtergrond hebben. De uitdrukkingen “mijn hoofd over breken” of het piekeren geven al aan dat het hoofd soms belast worden.

Yoga, met een persoonlijke begeleiding

De afgelopen dertig jaar heb ik  veel mensen kunnen helpen met hun hoofdpijn. Ontspanningsoefeningen, schouder- en nekoefeningen en de buikademhaling zijn yogatechnieken die veel worden toegepast. Als yogadocent heb ik meer dan 100 YouTube video’s gemaakt. Deze video’s stuur ik naar cursisten die thuis ook wat yoga willen doen om de klachten  aan te pakken. Je ontvangt gewoon via internet extra gratis yogaoefeningen, buiten de yogales om. Op een moment dat het jou uitkomt kun je de yogaontspanning toepassen.

Voeding

We komen er gelukkig steeds meer achter dat voeding een goed geneesmiddel is. Kijk eens op internet over voeding . Het is heel interessant om eens te experimenteren met de voedingstips.

Hormonen

Een oud cursist heeft pas een boek uitgebracht over hormonen en daarin staat ook veel informatie.

Medicatie

De bijverschijnselen van medicatie wordt erg onderschat en ook de combinatie van medicijnen. Vraag eens aan je apotheker of er een relatie bestaat met jouw pijn symptomen.  Een eenvoudige tip kan al zijn, veel water drinken of ontzuren met producten van Alka. Zelf gebruik ik de thee, de creme en de druppeltjes van hun. Kortom detox of ontgiften kan je ook verder brengen in je proces.

Gratis yoga

Mensen met hoofdpijn kunnen gratis twee yogalessen ontvangen. Neem dit artikel mee. Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, Yoga Diepenveen en voeg onder google Berry toe.