heup yoga

Heup yoga en gooi de rollator weg

Nieuwe heup of pijn in de heupen

Heup yoga, nu ik ook de 60 ben gepasseerd zie ik steeds meer mensen om mij heen met een nieuwe heup of pijn in de heupen. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd op de heupen. Ik kom veel in een tehuis met mensen die in en uit het gebouw strompelen. Van hun heb ik ook veel geleerd als yogadocent.

Heupyoga op maat

Omdat de heupyoga een yogales op maat is ontvang je eerst een intake gratis.  Heupyoga is altijd mogelijk. Er is ook heupyoga mogelijk op de stoel of in bed. Heupyoga is heel wat anders dan fysiotherapie, maar heel goed te combineren.

Heup en knieën

Bij de voetreflex leerde ik al dat de heup en de knieën goed te behandelen zijn met de drukpunten in de voet . Het gaat ook vaak samen de blokkades in de heupen en de knieën.

Mudra’s en heupyoga

Mudra’s worden nog niet veel gebruikt in het reguliere circuit.  Maar bij de heupyoga maken we gebruik van veel yogagereedschappen.

Heup yoga en de backmitra

De backmitra is al jarenlang mijn vriend. Het meeste gebruik ik hem voor de rug. Maar voor de heupen geeft de backmitra ook goede resultaten bij de heupyoga.

Wie verzorgt de heup yoga?

Berry Steenbruggen begon zijn carrière bij een grote computerfabrikant. Hoewel het werk daar prima was, ontdekte Berry dat hij er niet gelukkig van werd. De keuze was dan ook om een andere weg in te slaan. Ook kreeg Berry Steenbruggen door stress last van lichamelijke klachten zoals hyperventilatie en zocht naar oefeningen om te kunnen ontspannen. Zo kwam Berry in contact met de yogawereld en ontdekte dat deze wereld meer inhield dan alleen maar oefeningen. Hij begon met het volgen van yogalessen en kwam erachter dat hoe meer hij die volgde, hoe beter hij zich ging voelen.

Ook meditatie

Berry vond verdieping in yoga door onder andere meditatie, kennis over mudra’s, mantra’s en de chakra energie. Langzaam werd yoga niet alleen een onderdeel van zijn dagelijks leven maar ook een manier van leven. Zijn nieuwe carrière als yogadocent is Berry Steenbruggen begonnen en na dertig jaar is hij daar nog steeds trots op. Het geeft hem veel voldoening.

De heup yoga is ook koekstadyoga

De energie die hij van yoga krijgt, geeft hij nu door via zijn yogalessen. Als cursisten enigszins gespannen in de yogales komen en tijdens de yogaoefeningen ontspannen, wordt hij hiervan nog steeds warm van binnen. Inmiddels worden er yogalessen gegeven door Berry Steenbruggen in en rondom Deventer. Hij verzorgt vele vormen van yoga, zoals stoelyoga, wateryoga, meditatie, yoga bij verzorgingstehuizen en yoga op maat. Heupyoga is ook een specialisatie. Ook gebruikt Berry  yoga als therapie bij privélessen. Er zijn regelmatig mooie yogaverrassingen. Zo is er yoga in de zomer in De Levenstuinen, mooie wandelingen met Henk van Baalen door Deventer en workshops. Ook organiseert Berry Steenbruggen regelmatig klankconcerten.  Hij is heel vaak in India. De laatste keren voor bijscholingen heupyoga. Ook de rest van Azië wordt veel bezocht. Wil je eens naar Bali of India dan maakt hij ook een reis voor je op maat.

Er zijn yogalessen in Deventer, Twello, Terwolde en Colmschate