healingsreis en yoga

Healingsreis en yoga dat zijn twee reizen

Wat is healing?

healingsreis en yoga, bij healing maken we het lichaam wakker om aan het werk te gaan om zichzelf te genezen. Bij de yoga deden we dit al eeuwen. maar nu zie je dit gelukkig ook in de reguliere geneeskunst. De immuuntherapie is hiervan een goed voorbeeld.

Blokkades in je hart chakra

Hoge bloeddruk, hartritme stoornissen en pijn op de borst kunnen tekenen zijn van een verstoorde vierde chakra energie. Bij de yoga gebruiken we yogaoefeningen, meditaties, de ademhaling en stilte om de energie bij het hart weer te laten stromen. De hartchakraenergie is verbonden met de liefde. Met deze liefde kun jij jezelf healen. Healingsreis en yoga, hierbij maken we innerlijke en uiterlijke reizen.

Chakra Soundhealing, waarom?

Bij de yoga gebruiken we ook vaak sound healings. Ons lichaam bestaat voor meer dan 75 % uit water. Door de trillingen van klanken worden onze cellen in beweging gebracht en hierdoor kom je op een niveau van ontspanning tot op celniveau. Alle chakrapunten komen onder de aandacht, zodat jouw energie weer gaat stromen en blokkades worden opgelost, ‘weggetrild’.
Het werkt uitstekend bij stress, slapeloosheid en onrust. Al van oudsher is bekend dat klanken een helend effect hebben op mens en dier. Ook bij pijngerelateerde klachten is een chakra soundhealing effectief.

Healingsreis en yoga bij de Yoga healing Deventer

Soundhealing is in feite zeer oud, alleen de inzichten hieromtrent worden nu herontdekt en serieus genomen. Denk maar aan die helende belletjes van de Tibetaanse monniken en hun instrumenten om trance op te wekken en negatieve energieën te verdrijven.
Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven.  Door de klank en trilling voel je rust en stilte. Elke klank van de schalen en de andere instrumenten voelt ook anders; lage klanken geven je aardse rust (basis chakra) en de hogere klanken geven juist energie (zonnevlecht en kruin chakra bijvoorbeeld). Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam, dat geldt ook voor de klankbuizen en voor de sjamanendrum en de oceandrum, die je gedurende deze helende Soundhealing zullen vergezellen. Healingsreis en yoga

Healingsreis en yoga, hoe verloopt de healing?

Je gaat ontspannen liggen op mijn behandeltafel met een deken over je heen en vervolgens start ik jouw unieke reis door de klanken.
Ik maak gebruik van een sjamanendrum, klankschalen van kristal en traditionele klankschalen, klankbuizen, Chau gong, Koshi, oceandrum en nog veel meer instrumenten. Ook zet ik mijn stem in tijdens de behandeling. Je zult tijdens deze reis door de klanken meegenomen worden in een diepe staat van ontspanning. Bij een healingsreis en yoga maken we gebruik van meer dan yogaoefeningen. We hebben mantra’s, mudra’s, visualisaties en en meditaties in huis.

Healingsreis letterlijk

Dit jaar gaan wij op een reis buiten onszelf. Twee jaar geleden hebben wij blokkades opgelopen bij onze reis in Athene. Dit jaar gaan we terug naar deze spirituele stad en gaan we weer herbeleven wat we daar gevoeld hebben twee jaar geleden. Dit zijn bijzondere healings. Deze innerlijke healing combineren we met het opzoeken van de spirituele plekken in Athene. Het oude kerkhof in Athene, de Acropolis en de tempels zijn van die plekken. Je kunt zelf veel doen om het lichaam te activeren om zichzelf te genezen. Het opruimen van blokkades in het lichaam is de eerste stap. In het verleden heb ik ook veel gebruik gemaakt van de meditatiekluizen in kloosters voor de healing.