Groene mannen en yoga

Groene mannen en yoga voor verbinding

Wat zijn groenen mannen?

Groene mannen en yoga, de natuur is altijd een inspiratie geweest in de kunst, de spiritualiteit en in de bouwkunst. Het is een mooi symbool voor de verbinding van de natuur en de mens. Je komt deze mannen tegen in alle tijden en bij veel culturen. De romeinen kenden deze mannen al, oude romeinse tempels die zijn opgegraven gaven ons al inzicht over deze mannen.

Yoga

Yoga heeft ook te maken met verbinding. Deze verbinding van o.a. lichaam en geest geeft balans in je leven. Maar yoga verbindt ook meer. Yoga verbindt de adem met het lichaam en ook de verbinding met de mensen om je heen wordt anders door yoga. Deze verbinding geeft ontspanning in het lichaam en rust in het hoofd.

Groene mannen en yoga
verbindingsyoga

Groene mannen en yoga

Yoga werkt veel met symbolen en daarom werd is al heel snel aangetrokken door de groene mannen in mijn stad, Deventer. In Deventer zijn zoveel groene mannen te vinden op gebouwen dat er zelfs een boek over uitgekomen is. De groene mannen komen veel voor in mijn meditaties. De groene mannen meditaties geven de ontspanning van de natuur en natuur lijk van de yoga. Groene mannen en yoga brengen je terug naar jezelf.

Hoe herken je deze mannen?

 

groene mannen en yoga

Deze mannen die je vaak op gebouwen ziet herken je vaak aan alleen een kop. Dit hoofd wordt vaak omringt door groene takken. Maar ook zie je het groen uit de mond komen van deze mannen. Al in de tweede eeuw na Christus komen deze mannen al voor. Het is toch een zoektocht naar jezelf om deze mannen in een oude stad zoals Deventer op te zoeken. Groene mannen en yoga is een verbinding die nog niet zo lang in Nederland te vinden is.

Groene mannen en yogaworkshops

Regelmatig loop ik door Deventer met een groep om de groene mannen op te zoeken. Ook is een privé wandeling mogelijk om de groene mannen te ontdekken in Deventer. De groenemannen en yoga kun je bewust worden met meditaties, speciale groenemannenyoga en visualisaties. Dit alles brengt je terug naar jezelf en de eenvoud.

Gratis het boekje bij de yoga

Elke nieuwe cursist bij de Deventer yoga ontvangt het boekje over de groenemannen gratis!