Gin yoga geiten yoga bier yoga

Geiten yoga bier yoga en gin yoga

Geiten yoga bier yoga, wat heb je er aan?

Geiten yoga bier yoga, in 2021 verzorg ik langer dan 35 jaar yoga in Deventer en omgeving. De laatste jaren verbaas ik mij erover dat er vormen van yoga zijn die heel bijzonder zijn in mijn ogen. Regelmatig zie je video’s voorbij gaan op facebook van drinkende mensen met een glas gin in de hand die via een rietje gin tonic naar binnen zuigen. Bij yoga proberen we geen oordeel te hebben, maar dat was voor mij heel moeilijk. De afgelopen maanden heb ik er eens over nagedacht en de yoga principes naast de gin yoga geiten yoga bier yoga gelegd.

 

geiten yoga bier yoga
Bier en yoga in een yogales

Gin yoga geiten yoga bier yoga, brengt het de blik naar binnen?

Mijn oude leermeesters hadden het er altijd over  “yoga brengt de blik naar binnen”. Wanneer ik de video’s zie van de ginyoga geiten yoga bieryoga enz. dan zie je wel dat er afleiding is en de blik niet echt naar binnen gaat. Bij alcohol lijkt mij dat er een vertroebeling komt in de zuivere geest?

Ginyoga geitenyoga bieryoga, wat heb je er wel aan?

Hierover moest ik wel diep nadenken. Er is wel een sociaal aspect bij deze vormen van yoga. Je lacht samen en er is een band over wat je mee maakt. Zelf zou ik geïrriteerd raken wanneer een geitje constant over mijn rug zou lopen bij een yogahouding. Bij de yoga kennen we het woord acceptatie en dat is zeker aan de orde bij geitenyoga.  Yoga had vroeger toch een drempel om overheen te stappen. Yoga was zweverig, iets voor mensen met klachten, enz. Bij de Gin yoga geiten yoga bier yoga en andere bijzondere yogavormen is de drempel een stuk lager en misschien begin je met bieryoga en stroom je later door naar de meditatieyoga of de yin yoga?

Ginyoga geitenyoga bieryoga enz. zijn er intussen maar er is ook stoelyoga, meditatieyoga, wateryoga, zwangerschapsyoga en blootwateryoga.

Er wordt yoga gegeven in Epse, Twello, Deventer en Terwolde. Je eerste yogales is altijd gratis. Kijk ook eens bij yoga Terwolde.