focussen

Focussen bij Yoga en meditatie geeft rust

Focussen bij yoga

De focus, je concentreren is erg belangrijk bij de yoga. Vanuit die focus kom je gemakkelijker tot ontspanning en kun je het lichaam gemakkelijker voelen. Om het focussen gemakkelijker te maken staan er kaarsjes in het midden van de groep, is de groep niet groter dan 11 personen en is de yoga in een ruimte met weinig afleiding. Er zijn zelfs Yogadocenten die daarom nooit muziek gebruiken. Kortom zoek altijd naar kwaliteitsyoga.

Focus en je iphone

Als yogadocent waardeer ik het erg dat apple ook steeds meer voor yoga kiest. In de ios 15 update zit nu ook de focus. Ook kun je nu kiezen uit ontspannende achtergrond geluiden.

Focussen bij meditatie

Ook bij de meditatie begin je vaak met je te focussen. Dat kan zijn op de adem, het lopen, het zitten of de mantra. Het is dus een trucje. Met dat trucje kun je in een meditatieve beleving komen. Zelf vind ik de focus op het lichaam fijn.

Focussen in het dagelijks leven

In onze westerse maatschappij zijn we vaak bezig met 2 dingen tegelijk. Daarom doe je dingen ook niet meer bewust. Na dertig jaar meditatie en yoga ben ik er achter gekomen dat je focussen op 1 ding in je dagelijkse beslommeringen je veel geeft, minder denken, bewuster leven, en ontspanning.

yogaberrydeventer.nl

Ik verzorg al meer dan 30 jaar yogalessen in  Deventer en omgeving.

Meer dan 1000 mensen hebben in Deventer en omgeving (Twello ,Terwolde en Epse) al mogen ervaren wat yoga  voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met  12 yogalessen in de week,  wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello, zwangerschapsyoga, elke week het yoganieuws met informatie over de komende yogales, privé-begeleiding, reizen naar India en Bali, ondersteuning met yogaboeken, workshops en C.D’ s en  als enige in Deventer met een yoga APP voor op je telefoon. Ik geef elke werkdag meerdere yogalessen in Deventer, dus inhalen van een gemiste les is geen probleem!

JE HOEFT GEEN YOGALES TE MISSEN

Gemiste lessen door je vakantie of om andere redenen worden vergoed, je kunt na je vakantie dan twee keer in de week komen. Je kunt je dus de hele week focussen op je yogales. De yogalessen zijn vaak op bijzondere plekken in Deventer zoals spirituele ruimten (kerken). In de zomer (juli en augustus) geef ik yogales buiten. Bijna elk jaar reis ik twee keer naar Azie voor inspiratie en om de yoga uit de bron naar Deventer te halen. De vakanties sluiten mooi aan bij het basisonderwijs, dus geen afwijkende vakanties t.o.v. de scholen.

FOCUSSEN OP LIEFDE bij de yoga

Focussen en de Yoga APP

Download mijn yoga App op je android of apple telefoon en je hebt alle yoga informatie altijd bij de hand. De APP is te vinden onder yoga en Deventer. Ik ben  de enige yogadocent met een APP.