floating meditatie

Floating meditatie, laat je dragen in de meditatie

Wat is meditatie?

Floating meditatie Deventer, van mijn leraar Krishnamurti heb ik het onderstaande geleerd en dat boeit mij nog steeds: Krishnamurti vertelde dat de mens de waarheid moet ontdekken in de spiegel van zijn omgang met anderen.  Door inzicht te krijgen in zijn eigen bewustzijnsinhoud, door zuiver waar te nemen. Dit gebeurt niet door verstandelijk of door zelfbeschouwend analyseren. Wanneer de mens bewust wordt hoe zijn denken werkt zal hij zien hoe het de denker onderscheidt van de gedachte. De waarnemer van het waargenomene, de ervarende van de ervaring. Hij zal dan ontdekken dat dit onderscheid een illusie is. Dan blijft alleen het zuivere waarnemen over.  Dat inzicht is zonder een spoor van het verleden of van tijd. Dat tijdloze inzicht veroorzaakt een diep ingrijpende verandering in de menselijke geest.

Floating

floating meditatie Deventer

Van een cursist kreeg ik een floating cadeau bij het Cocon in Deventer. Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond.

Ik dacht dat we samen in een kamer kwamen maar iedereen krijgt een eigen ruimte. In de deze ruimte staat een “bad” met een deksel. In het begin was het wat onwennig en ik (niet dat ik claustrofobisch ben), maar wat gebeurt er wanneer die klep naar beneden gaat? Eerst maar eens met de knopjes gespeeld van de klep en het licht en de muziek. Toen ik eenmaal lag kwam de ingeving om te mediteren. Eerst gebruikte ik een mantra, maar dat ging niet lekker. Al snel kwam ik erachter dat ik de adem heel goed hoorde en voelde. Dit werd mijn meditatie.

Floating meditatie
Yoga, mediteren en ontspannen bij het floaten

Ervaring bij de floating meditatie

Het wordt mooier wanneer je vaker gaat, de eerste keer word je teveel afgeleid door knopjes, ervaringen en dat deksel. Ook hoe je het beste kunt liggen. Later heb ik niet alleen de adem gebruikt in de meditatie maar ook het gevoel van gedragen worden. De muziek heb ik ook eens gebruikt, maar je kunt niet je eigen muziek meenemen en de muziek die daar gebruikt werd paste niet in mijn meditatie.

Floating meditatie tips

  • je kunt een cd meenemen met je eigen muziek.
  • experimenteer waar je je armen neer legt. Naast het lichaam vind ik minder fijn. Met de vingers in elkaar gestrengeld op de buik is fijn.
  • je hebt de neiging om je hoofd wat op te tillen, draai je hoofd wat van links en rechts om de nekspieren te ontspannen.
  • het voordeel van de klep dicht is dat dit warmer is, de klep open vind ik te koud.
  • drink goed wat water na die tijd.

Hoe Floaten en een floating meditatie?

Je kunt bovenstaande tips gebruiken maar een persoonlijke begeleiding is ook mogelijk. Mail naar info@yogaberry.nl voor meer tips of een begeleiding.