floaten en yoga

Floaten en Yoga, dubbele yogaontspanning

Wat is floaten

 

yoga en floaten
veel ontspanning met floaten en ontspannen met yoga

Yoga en floaten, van een cursist kreeg ik een floating cadeau bij het Cocon in Deventer. Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond.

Ik dacht dat we samen in een kamer kwamen maar iedereen krijgt een eigen ruimte. In de deze ruimte staat een “bad” met een deksel. In het begin was het wat onwennig en ik (niet dat ik claustrofobisch ben), maar wat gebeurt er wanneer die klep naar beneden gaat? Eerst maar eens met de knopjes gespeeld van de klep en het licht en de muziek. Toen ik eenmaal lag kwam de ingeving om te mediteren. Eerst gebruikte ik een mantra, maar dat ging niet lekker. Al snel kwam ik erachter dat ik de adem heel goed hoorde en voelde. Dit werd mijn meditatie.

Floating meditatie
Yoga, mediteren en ontspannen bij het floaten

Wat is yoga?

Toen ik begon met yoga toen waren voor mij de yoga asana’s, houdingen, belangrijk. Maar later werd het voelen en het zijn in het hier en nu belangrijker. Bij dat “naar binnen gaan” We kunnen de adem voelen, het lichaam, de energie door het lichaam, enz.

Ervaring bij het floaten

Het wordt mooier wanneer je vaker gaat, de eerste keer word je teveel afgeleid door knopjes, ervaringen en dat deksel. Ook hoe je het beste kunt liggen. Later heb ik niet alleen de adem gebruikt in de meditatie maar ook het gevoel van gedragen worden. De muziek heb ik ook eens gebruikt, maar je kunt niet je eigen muziek meenemen en de muziek die daar gebruikt werd paste niet in mijn meditatie.

Floating meditatie tips

  • je kunt een cd meenemen met je eigen muziek.
  • experimenteer waar je je armen neer legt. Naast het lichaam vind ik minder fijn. Met de vingers in elkaar gestrengeld op de buik is fijn.
  • je hebt de neiging om je hoofd wat op te tillen, draai je hoofd wat van links en rechts om de nekspieren te ontspannen.
  • het voordeel van de klep dicht is dat dit warmer is, de klep open vind ik te koud.
  • drink goed wat water na die tijd.

Hoe Floaten en een floating meditatie?

Je kunt bovenstaande tips gebruiken maar een persoonlijke begeleiding is ook mogelijk. Mail naar info@yogaberry.nl voor meer tips of een begeleiding.