Fijnste yoga oefeningen

Fijnste yoga oefeningen

Geen prestatie is fijn

Fijnste yoga oefeningen. Wanneer je onder google kijkt onder fijnste yoga oefeningen dan zie je altijd staan dat ze fijn zijn voor de nek, de schouders of de rug. Wij zijn zo prestatiegericht in onze maatschappij vol met prikkels dat zelfs de yoga ergens toe moet leiden.  De prestatie bij kinderen neemt zelfs toe, gewoon spelen is er soms al niet meer bij. Gewoon FIJN kom je niet tegen op internet. Je zal merken wanneer je yoga voelt zonder prestatie of zonder dat het ergens toe moet leiden de kracht van aandacht gaat werken. Aandacht is liefde en liefde is genezing.

Wat is fijn bij fijnste yoga oefeningen

Als yogadocent vraag ik wel eens aan cursisten met een burn-out “wat vind je fijn om te doen?”. Het antwoord is vaak “eigenlijk niets meer”. Dus het is al heel mooi dat je voelt wat fijn aanvoelt. Persoonlijk vind ik het fijn wanneer de energie stroomt in het lijf, of dat een deel van het lichaam zwaar of warm wordt. Ook heel mooi en fijn is dat je kunt voelen dat achter de spanning emoties en gevoelens loskomen. De kunst is om open te blijven bij de yoga en dat je er niet op uit bent om dit weer te voelen.

Het hier en nu bij de fijnste yoga oefeningen

Het denken gaat vaak naar tijden en plaatsen waar je op het moment van je yogabeoefening niet bent. Met yoga ga je telkens vanuit dat denken naar het voelen en het moment NU. Het is een beetje het kip of het ei verhaal. Wanneer jij je bewust bent van de fijne gevoelens tijdens je yoga beoefening kom je dan in het hier en nu of omdat je fijne dingen voelt kom je in het hier en nu?

Gratis is ook fijn

Het is natuurlijk ook een fijn gevoel om eens een gratis yogales te volgen in Deventer, Twello, Terwolde, Epse, Terwolde of Colmschate.