FEETUP YOGA

feetup yoga in Deventer Twello en Epse

FEETUP YOGA, DE FEET UP, ZET JE WERELD OP Z’N KOP!

Feetup yoga, Sirsasana, oftewel de hoofdstand, of nog simpeler: op je kop staan. Je kunt geen website meer over yoga openen of je komt de hoofdstand tegen. Jaloersmakende foto’s van yogi’s, kaarsrecht staand op hun hoofd en dan ook nog op het strand bij een mooie zonsondergang!
De hoofdstand wordt ook wel de koning van de asana’s genoemd. Een mooie naam voor een prachtige oefening. Hij is goed voor de bloedsomloop van je hart naar je hersenen en heeft een positieve invloed op het denken, concentratie en je geheugen. Hij brengt je stofwisseling op gang en helpt tegen veroudering (denk aan rimpels en grijs haar, dames!). Het kan ook een oppeppertje zijn wanneer je aan het eind van de dag vermoeid raakt. Redenen genoeg om met de hoofdstand aan de slag te gaan dus.
Helaas is het makkelijker gezegd dan gedaan. De hoofdstand vereist nogal wat spierkracht van je hele lijf en ook controle en evenwicht. Best wel spannend om te doen en vooral in je eentje misschien zelfs een beetje eng . Omdat het geen eenvoudige oefening is, zijn er maar weinig yogadocenten die de hoofdstand in hun lesprogramma hebben staan.
feetupyoga in Deventer en omgeving

FEETUP YOGA, VOOR NOG MEER ASANA’S!

Ondanks dat ik weinig hulpmiddelen toepas in mijn yogalessen, vind ik de Feet Up een mooie aanvulling op yoga. Een gebruiksvriendelijk yogabankje om talloze oefeningen mee te doen met de feetupyoga
Wil je de uitdaging met de hoofdstand aangaan? Of is het al een tijdje je streven om andere asana’s misschien nog beter uit te voeren? Dan kan de Feet Up een mooi hulpmiddel voor je zijn. Het is een veilige manier om te oefenen met weinig risico’s voor je nek, schouders en rug.
Zeker wanneer je graag in je eentje oefent is dit een eenvoudige manier om het te kunnen leren.
Maar ook als je eens iets anders wilt, wat meer verdieping of afwisseling zoekt in de asana’s is het leuk om hier mee bezig te gaan.
Het is een stevig houten krukje met een nekkussentje waar je schouders op kunnen rusten, zodat er minder druk op je hoofd en nek komt.
De Feet Up is voorzien van antislip-dopjes en eenvoudig tegen de muur te zetten voor nog meer steun bij allerlei oefeningen, zoals voorover buigingen, zijwaartse buigingen, torsies, enz., enz..
Je kunt met je schouders op het kussen rusten, waardoor er minder druk op je hoofd en je nek komt en niet achterover kunt vallen.

FEET UP YOGA, LEUK OM EENS TE PROBEREN!

Wil je de Feet Up eens proberen om te weten of het iets voor je is? Dan heb ik nu een leuke aanbieding! Bij mij kun je de Feet Up huren voor minimaal een week voor €25,00  inclusief een omschrijving met asana’s.

WAARSCHUWING

Bij hartproblemen eerst uw arts raadplegen. Bij menstruatie de feet up niet gebruiken. Kijk eens wat ik gedaan eb met de yoga in de afgelopen 5 jaar! YOGABERRY

Heb je belangstelling voor de Feet Up of de feetupyoga, stuur dan een mail naar info@yogaberrydeventer.nl.