energetische yoga

Energetische yoga werkt holistisch

Energetisch

Energetische yoga, het woord energetisch kom je momenteel overal tegen. Je hebt al een energetische kapper of een energetische bakker. Als yogadocent moet ik daar wel een beetje om lachen.  Het woord energetisch komt van energie. Hoe kan een kapsel energetisch zijn? Bij yoga lijkt het mij wel duidelijk. Ik vertel je graag wat over energetische yoga.

Energetische yoga

Toen ik in 1985 met yoga begon was het voor de ontspanning. Ik bleef de yogalessen volgen omdat de klachten over gingen, hyperventilatie, ook voelde het goed. De combinatie van yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen voelde zo goed dat ik yogadocent werd. Na bijscholingen in India gebeurde er energetisch veel. Achter de spierspanningen kwamen emoties en gevoelens los. Het lichaam trilde en schokte. Lichaamsdelen werden heel warm. Kortom de energie stroomde. Dit was het begin van de energetische yoga.

Ervaringen met energetische yoga

Om meer ervaring op te doen met energie en yoga reisde ik de wereld af. De interesse was en is nog steeds groot. In de ashram van Ratu Bagus leerde ik het shaken. Een techniek die Osha, Bahhwan, ook al toepaste. Bij deze techniek sta je op muziek een uur te schudden. Bij Ratu stroomde energie. Ik stond te huilen, mijn lijf trilde en spanningen kwamen los. Ook werden oude trauma’s in het lijf los geschud. Veel subtieler voelde ik de energetische yoga in de ashram van Amma. Hier boel je de energie van de liefde stromen. Energetisch gebeurde er zoveel. Dit is niet onder woorden te brengen. Bij deze liefdesenergie voel je de verbinding. Nu voelde ik wat mijn meester Krishnamurti eens zei “wanneer de bakker langs komt kom ik langs en wanneer de zon opkomt kom ik voorbij”.  de energetische yoga kreeg een extra dimensie.

Voel energetischeyoga

Energie en yoga moet je voelen. Daarom een gratis proefles in Deventer, Twello, Terwolde en Colmschate