een goede yogadocent?

Een goede yogadocent? Die herken je zo!

Yogadocent en simple life

Een goede yogadocent? Een jaar of tien geleden was het niet zo moeilijk om een goede yogadocent te vinden. Maar helaas is de yoga ook terecht gekomen in de commercie. Yoga docenten wonen niet meer in een klein hutje op de hei, maar vaak in grote huizen. Een eenvoudig leven zoals de yogi’s in India zit er niet meer bij.  Ook hebben ze vaak ergens een 200 uren yogaopleiding gevolgd en dat was het. Velen hebben niet eens de ashrams in India gezien.

Een goede yogadocent brengt ook spiritualiteit in

Yoga is meer dan alleen maar yogahoudingen. Een goede yogadocent verteld over zijn yogaervaringen in India. Ook brengt hij mantra’s en mudra’s in bij een yogales. Een goed yogadocent heeft gekozen voor alleen maar yoga en zijn focus is dan ook 100% op YOGA. Spiritualiteit is verbonden met yoga.

Een goede yogadocent raakt je

Veel mensen kiezen yoga om leniger te worden of om af te vallen. Maar bij yoga wordt je geraakt in het hart. Je komt in contact met je gevoelens en emoties. Je kunt emotioneel wat loslaten in een yogales. Dus een traantje tijdens de yogales of na de yogales is een compliment voor een yogadocent.

Je komt weerstanden tegen bij een goede yoga docent

Het klinkt misschien raar, maar het is een goede yogales geweest wanneer je je irriteerde aan de yogadocent, of aan een moeilijke oefening. Je ego houdt niet van voelen en komt in opstand. Na een aantal yogalessen heb je hier geen last meer van. Bedank de docent wanneer je irriteerde tijdens de yogales.

Eigen ervaringen

Mijn docenten vroeger vertelden alleen maar de theorie. Een persoonlijk verhaal zat er bijna niet bij. Je leert het meeste door een persoonlijke band met je leraar. Het is toch mooi wanneer hij vertelt over zijn reizen naar India? Of wat hij beleefde in de ashrams in Azie.

Ontvang je meer dan een yogales?

Bij een goede docent ontvang je meer dan een yogales. Wanneer je elke week het yoganieuws ontvangt dan ben je al goed voorbereid op je yogales. Wat is er mooier dan met je docent mee te gaan naar Azie? Een goede yogadocent heeft vaak wel een bibliotheek met honderden yogaboeken, die je kunt lenen. Ik zelf was altijd geïnteresseerd in de chakra’s en koos altijd een docent uit die uitgebreide yoga chakracursussen verzorgde.