eco yoga

Eco yoga, geen andere keuze meer

Eco yoga, het kan niet meer anders

Eco yoga, in de afgelopen 25 jaar hebben we de wereld behoorlijk vervuild. Vandaag was ik nog bij een lezing van oud politicus Jan Terlouw en wat hij vertelde, daar werd de zaal van toehoorders stil van. De diversiteit aan dieren is dramatisch afgenomen, de Co2 bedreigt het klimaat, Nederland verbreekt het ene naar het andere warmterecord.

Eco yoga is meer dan een eco yogamat en kleding

Bijna iedere yogabeoefenaar gebruikt wel eco yogakleding en een eco yogamat. Maar dit is niet genoeg om werkelijk iets te veranderen. Vanuit mijn christelijke achtergrond is mij altijd het verhaal van Jezus over de talenten  bijgebleven. Wij kunnen allemaal wel iets doen vanuit onze kern. De ene mens heeft geld en kan een elektrische auto kopen, de andere mens voelt zich meer betrokken bij de dieren en heeft meer met vegetarisch eten. Zelf probeer ik door yoga het eco yoga bewustzijn uit te dragen.

eco yoga

Ecoyoga en de spirituele kant

Eco yoga heeft niet alleen een materiele kant, het kopen van eco producten, maar ook een spirituele kant. Je kunt jouw eco manier van leven promoten. Wanneer je hebt gekozen voor een elektrische auto, vertel er dan over en houd lezingen hierover. Zelf word ik altijd warm van mensen die in een tiny house wonen en daar zo mooi over kunnen vertellen. Zo ben ik eens naar een insectenetentje geweest en gehoord hoe gezond insecten zijn.

Eco yoga en minimaliseren

Door onze overvloed in de westerse wereld zorgt de consumptiemaatschappij voor veel vervuiling. Zelf koop ik bijna alles op marktplaats, behalve de onderbroeken en de tandenborstels. Maar ook kun je kleiner gaan wonen of niet meer vliegen. Er valt door onze wereld van meer en veel nog heel wat te minimaliseren.

Ecoyoga in een energiecrisis

Eind 2021 schoten de energieprijzen de lucht in. Gelukkig was ik daar goed op voorbereid met de eco yoga. We genieten nu nog meer van ecoyoga, warmtepomp en eco leefstijl.

Ecomeditatie

Wanneer veel mensen tegelijk mediteren ontstaat er een energieveld. In Deventer zijn regelmatig eco meditaties. Samen mediteren we met als thema, minimaliseren, gezond leven, enz. Je kunt op veel manieren je meditatie aanpassen waardoor er een eco energie ontstaat. Ecoyoga is dus heel holistisch! De eco lifestyle hebben we nog iets meer doorgevoerd. Bij een pluktuin halen we nu de biologische groenten.

Heb je belangstelling voor ecomeditatie of informatie over de eco yoga? Stuur dan een mail naar info@yogaberrydeventer.nl.