duo yoga

Duo yoga, voel samen eens de yogaenergie

Duo yoga is veel invoelen

Duo yoga, yoga ervaren en de ontspanning voelen is voor duizenden mensen een dagelijkse bezigheid. Ontspannen met yoga en meditatie brengt veel balans in je leven, vooral in roerige tijden. Tijdens de coronacrisis werden veel mensen zich er van bewust dat we de verbinding waren verloren tussen de natuur en onszelf. Maar ook de verbinding tussen mensen onderling is veranderd de afgelopen jaren. Yoga samen en elkaar aanvoelen geeft je nog veel meer bij het voelen en navoelen van je eigen lichaam en de energie van de ander.

Duo yoga en contact

Als yogadocent zag ik dat het aanraken van elkaar, ook bij de yoga nog wel eens spanningen geeft. In mijn yogagroepen zijn er verschillende cursisten die daar moeite mee hebben bij hun eerste yogalessen. Wanneer je eenmaal gewend bent om elkaar aan te raken, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je voelt de energie van je partner, zijn/haar ademhaling en zelfs is het mogelijk om gevoelens van blijdschap of verdriet op te pakken.

Grenzen en yoga samen

Wanneer je yoga samen doet met iemand die beperkingen heeft in het lichaam, dan is het belangrijk dat je de grenzen in de gaten houdt samen. Degene die wat minder lenig is geeft dan aan wat de grens is hoe ver je samen in de yogahouding gaat. De ander voelt dit misschien al aan.

Adem bij partner yoga

Bij een goede yogales staat de adem centraal. Wanneer je gevoeliger wordt door yoga dan is het bij duoyoga een extra dimensie dat je de adem nog bewuster voelt bij jezelf en bij de ander. Wanneer je er één ademhaling van maakt samen, gelijk ademt, past iemand zich dan aan?

duo yoga
Lang nekken en yoga samen

Duo yoga als relatie therapie

Je kunt de duo yoga ook gebruiken als relatietherapie. Veel aspecten bij de partneryoga kom je tegen in een relatie: grenzen, voelen, invoelen, rekening houden met en dingen aanvoelen.

Trakteer je partner eens met duo yoga

Wat is er mooier om een privé duoyogales te ontvangen of te geven. De duo yogalessen worden ook gegeven in combinatie met tantra. Ben je zwanger dan is een duo yogales ook een bijzondere ervaring.