Deventer hitte stress yoga

Deventer hitte stress yoga, relaxed de zomer in

Hitte stress, met yoga pak je het aan

Deventer hitte stress yoga is yoga die naar de toekomst kijkt

hitte stress

Hittestress, een sluipmoordenaar

Deventer hitte stress yoga, misschien lach je er om, maar hittestress is een echte sluipmoordenaar. In de toekomst wordt dit een echt probleem in Nederland. Ten eerste zijn wij niet gewend om met hitte om te gaan. In India waar ik veel kom worden plekken waar je buiten bent met schaduw bedekt door op drie meter hoogte doeken op te hangen. Ook gaan ze tussen de middag het rustig aan doen.  Bij huis is altijd een tuin. Wij hebben veel tegels in de tuin, haal ze eruit en maak er een tuin van. Het scheelt heel veel in de temperatuur. Een tuin geeft verkoeling en wat is er fijner dan yoga te doen in de schaduw van  een struik of boom?

hitte stress en yoga

Deventer hitte stress yoga en je yoga tempo

Bij yoga word je gevoeliger. Daarom heb je eerder in de gaten wanneer je uit de warmte moet gaan. Ook wanneer je weer vocht tot je moet nemen, het lichaam geeft het eerder aan. Veel ouderen voelen niet meer dat ze vocht moeten innemen, ze drogen uit. Door je tempo te verlagen kun je ook beter tegen de hitte. Ons tempo is te snel. In de toekomst wordt het warmer in Nederland en kijk nu al hoe je alles wat langzamer aan kunt doen. Bij yoga doen we de yogaoefeningen langzaam, je leert al hoe je met de klimaatverandering om kunt gaan. De yoga kent zelfs een verkoelende ademhaling. Bij hitte kun je de yogaoefeningen aanpassen. Minder staande oefeningen, deze zijn veel inspannender dan zittende en liggende oefeningen. Meditatie is ideaal wanneer het te warm is om te presteren.

Deventer hitte stress yoga, kijkt naar jouw gesteldheid

Ieder mens is (gelukkig) anders en kijk wat er bij jou past. Wanneer je zelf je werkzaamheden kunt aanpassen rust dan op het heetst van de dag. Als yogadocent werk in ik in de avonden en bij hitte gaat het tempo omlaag tussen 12.00 uur en 16.00 uur en zelfs een tukje van 12.30 tot 13.30 uur. Wanneer je de neiging hebt om weinig te drinken, zorg dan voor wat drinken wat lekker is bij hitte. Zelf zet ik altijd gemberthee van verse gember en die thee laat ik koud worden. neem altijd een flesje met water mee. Een beetje citroen maakt het water lekker fris.

Deventer hitte stress yoga
Door de hitte stress yoga in Deventer houd je het hoofd koel

Deventer hitte stress yoga, in de toekomst

In de toekomst wordt de hittestress een groter probleem. Speel er op in. Zo heb ik een airco gekocht. In de zomer gebruik je hem als airco en in de winter als verwarming. Met het geld wat je bespaart in de winter kun je in de zomer de airco aanzetten. Wanneer je ook nog zonnepanelen koopt, dan ben je ook nog milieu bewust bezig.

Wil je meer weten over hittestress?

Info@yogaberrydeventer.nl