Deventer helpt Oekraïne

Deventer helpt Oekraïne

Waarom  helpt Deventer Oekraïne

Momenteel is er veel gaande in de wereld. Deventer bereidt zich voor op wat komt. Het is zeker dat er vluchtelingen naar Deventer komen, wij willen dit coördineren. Met de gemeente Deventer stemmen wij af wat onze gemeente kan doen en wat wij als inwoners van Deventer kunnen doen. Deventer helpt Oekraïne staat in de kinderschoenen en breidt zich langzaam uit. We beginnen met kamers aanbieden in Deventer voor vluchtelingen. We denken ook na over hulpgoederen, meditaties en sociale contacten tussen de vluchtelingen en Deventenaren. Alle organisaties worden samen gebracht bij Deventer helpt Oekraïne.

Deventer helpt Oekraïne aan een kamer

Heb jij woonruimte over voor de vluchtelingen uit Oekraïne? Stuur een mail naar info@yogaberrydeventer.nl

Wij ontvangen graag de volgende informatie.

  1. omschrijving van de ruimte en voor hoeveel personen
  2. is dit incl. eten en drinken?
  3. heb je bepaalde wensen?
  4. voor hoelang kun je de ruimte aanbieden?
  5. kun je nog meer aanbieden?
  6. mag je informatie doorgestuurd worden naar de gemeente Deventer, vluchtelingenwerk en andere organisaties in Deventer?
  7. naam, adres en mailadres vermelden in de aanvraag.

Hulpgoederen

Er rijden regelmatig vrachtwagens met hulpgoederen vanuit Deventer naar de grens Polen Oekraïne. Wanneer jij regelmatig rijdt met hulpgoederen kun je op deze site komen.

Sociale contacten

Veel organisaties en buurthuizen staan al open voor de vluchtelingen in Deventer. Stuur een mail met de activiteiten die al opgestart zijn in Deventer.

Vrijwilligers gezocht

Deventer helpt Oekraïne kan nog een aantal vrijwilligers gebruiken. Heb jij goede contacten met gemeente of hulporganisaties in Deventer laat het ons weten. Ook andere kwaliteiten zijn welkom. Laat ons weten wat jij kunt betekenen voor Deventer helpt Oekraïne.

Tips welkom

Heb jij nog tips over andere hulp dan hierboven mail dan en ze worden vermeld op deze site!

Gemeente Deventer

De gemeente Deventer is nog steeds erg afwachtend en daarom roepen wij op om de gemeente meer te “prikkelen” om initiatieven te nemen. Contract gazprom opzeggen, hulpgoederen sturen, enz..

Korrelatie

De oorlog in Oekraïne brengt veel teweeg bij mensen. Er kan ook oud zeer naar boven komen. Wil je hierover praten en delen? Kijk op de website van Mind Korrelatie.