Deventer en yoga

Deventer en yoga zijn met elkaar verbonden.

Deventer en yoga zijn al heel lang met elkaar verbonden.

Deventer en yoga, begin jaren 80 waren er vijf yoga docenten in Deventer. Er werd in Deventer maar 1 yoga vorm aangeboden. De Yoga docent ging elk jaar naar India, hadden hun bijscholingen jaarlijks, vertelden over de Ramayana, mudra’s en gebruikten mantra’s in de yogalessen.. Ze waren yogadocenten en deden er verder niets bij.  Er werd yogales gegeven in mooie spirituele ruimtes zoals bij de vrij metselaars en in kerken. Je kon met ze mee naar India. Je kon nog een kopje thee na de yogales mee drinken en genieten van de mooie spirituele verhalen uit India.  De tijden zijn veranderd, nu staan er soms  biljarttafels in de yogaruimte.

Welkom in mijn wereld van ontspanning

Nu in 2022 wordt er veel yoga aangeboden en je ziet door de bomen soms het yogabos niet meer. De ene naam is nog excotischer dan de andere. Zo heb je dru yoga, Russische yoga, slow yoga, fast yoga, medium flow yoga, lach yoga, yin yoga tot zelfs Kettlebell yoga toe. Hoe weet je nu dat je bij een yogadocent terecht komt, waar kwaliteits yoga wordt aangeboden en niet yoga met een hippe naam en die  naam dan ook nog elk jaar weer van naam verandert?

Kijk in mijn blog, ik heb een artikel geschreven over kwaliteit en yoga. Bij een goede yogales word je geraakt, zei mijn goeroe in India altijd. In onze koekstad hebben we mooie gelegenheden in en buiten de stad voor de buiten yoga. Wat is er mooier dan yoga in de natuur. Ook is er nu yoga in Deventer voor studenten  , yoga voor plussers , zwangerschapsyoga en bedrijfsyoga. Kortom in onze koekstad kan iedereen terecht voor yoga. Berry Steenbruggen verzorgt al meer dan 30 jaar yogalessen in Deventer en omgeving.

Yoga ook in  de omgeving van Deventer.

Meer dan 1000 cursisten hebben in Deventer en omgeving (Twello ,Terwolde en Epse, Gorssel) al mogen ervaren wat Deventer en yoga  voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Je kiest bij mij voor een totale yogabeleving met 12 yogalessen in de week. Er is wateryoga in het zwembad De Schaeck in Twello.  Zwangerschapsyoga door Ellen Dijkstra en mij.  Elke week ontvang je het yoganieuws met informatie over de komende yogales. Ik geef elke werkdag meerdere yogalessen in, dus een gemiste yogales, door je vakantie of door andere redenen, kun je na je vakantie gewoon inhalen, door twee keer te komen. Deventer en yoga is er voor iedereen.

Deventer en Yoga
Yogales op mooie plekken in Deventer

Wil je vaker dan eens in de week van een yogales genieten? 

Je ontvangt yogalessen op bijzondere plekken zoals spirituele ruimten (kerken). Ook geef ik in de zomer (juli en augustus) yogales op een landgoed. Bijna elk jaar reis ik twee keer naar Azie voor inspiratie en om de yoga uit de bron naar Deventer te halen. De vakanties sluiten mooi aan bij het basisonderwijs, dus geen afwijkende vakanties t.o.v. de scholen.

Kom eens genieten van echte kwaliteits yoga, al 30 jaar een vertrouwd adres.

Yoga APP bij de yoga

Je kunt mijn yoga App op je android of apple telefoon zetten, dan heb je alle Deventer en yoga informatie altijd bij de hand. De APP is te vinden onder yoga en Berry. Ik ben  de enige yogadocent in de koekstad en verre omstreken die je ondersteunt met een Deventer yoga APP in je yoga beoefening.

Contact voor Deventer en yoga: Berry Steenbruggen, J.v.d.Vondellaan 70, 7412MS Deventer, tel. 0618735591 email info@yogaberrydeventer.nl