detox yoga

Detox yoga, een voorjaarsschoonmaak

Detox yoga, reinigen van binnenuit

Detox yoga, heel veel yogahoudingen, asana’s werken reinigend door omdat de lever, de nieren en darmen gestimuleerd worden bij yoga.  Dus wanneer je aan het detoxen bent, kijk dan even onder Google naar reinigende oefeningen en zet het reinigende orgaan erbij, zoals lever of nieren.. Zo eenvoudig is het. Ook de aandacht bij de yoga werkt mooi reinigend door.

detox yoga, de nieren
Detoxyoga Deventer en Twello

Je nieren worden bij deze yogahouding goed gestimuleerd.

Detox yoga, reinigende ademhaling

Bij de yoga gebruiken we de ademhaling ook om te reinigen. Alleen het maken van een langere uitademing werkt al mooi mee bij je detox. De spijsverteringsorganen worden krachtig gestimuleerd door de reinigende ademhaling.

Detoxyoga, bewuster leven en eten

Met detoxen moet je niet alleen denken aan niet eten of minder, maar ook aan voeding met minder vervuilende elementen. Denk eens aan: biologisch eten, geen vlees, minder vet, minder zout en meer biologisch fruit. Zelf kijk ik veel naar het ontzuren. Er is thee en er zijn druppeltjes voor in het water, om je lichaam minder zuur te maken. Kijk eens op de site van ALKA.

Detox yoga, yoga voor de spijsvertering

De yogahoudingen werken door op je spijsvertering. Omdat je spijsverteringsorganen sterk worden gestimuleerd bij yoga kunnen er oude resten in de darmen het lichaam verlaten. Dit kun je nog versterken door een zoutoplossing te gebruiken. Lees eens  het boek Yoga voor gevorderden van Andre van Lysebeth, daar staat zelfs een hele serie oefeningen die heel reinigend werken.

Detox yogalessen, ontgift het denken

Bij de yoga zijn we ons bewust van lichaam en geest. Door negatieve gedachten, oordelen en veroordelingen ontstaat stress. Door ons bewust te zijn van deze gedachten kunnen we deze gedachten loslaten. Ook helpt meditatie bij het detoxen. De energie van het denken kan naar de organen die voor de ontgifting zorgen.

DetoxyogaDeventer, combineer

Met detoxen zijn we nog wel eens te streng voor onszelf. Daarom kun je combinaties maken van yoga, ontzuren, reinigende oefeningen, biologisch eten, reinigende ademhaling enz..

Detoxyoga en vasten

De laatste tijd hoor je steeds meer over twee dagen vasten en vijf dagen eten. Wanneer wij elke dag eten, worden de vetreserves dus niet meer aangesproken. Door twee dagen vasten in de week, gebeurt dat wel. In de oertijd gingen mannen op jacht en schoten wild. Dat werd opgegeten en ze lagen met volle buik een aantal dagen na te genieten. Maar daarna waren er tijden dat er dagenlang weinig voedsel was en men genoegen moest nemen met bessen en veel minder. Dit principe kennen wij niet meer. Kijk eens naar het vastendieet.

Detox en yoga

Leef bewuster en volg eens een yogales, voor de yogales vertel ik altijd vijf minuten over het thema van de yogales en dan komen dit soort zaken, zoals vasten aan bod. De afgelopen jaren stop ik steeds meer yinyoga oefeningen in de yogales. Yinyoga en detox  yogais een mooie combinatie. Mail mij maar eens voor een gratis proefles info@yogaberrydeventer.nl

Waar detoxyoga?

Je bent ook welkom voor privé yogalessen. Je kunt voor een gratis yogales in Deventer, Twello, Epse en Terwolde komen. Kijk dus even onder yoga Voorst, Yoga Twello, Deventer yoga, yoga Colmschate en even Berry toevoegen in google. Detox yoga kun je mooi combineren met een voetreflexmassage.