derde golf yoga

Derde golf yoga, ook deze golf pakken we met yoga

Derde golf yoga, bij de eerste twee corona golven waren wij er helemaal voor elkaar. Er werden bij de eerste golven yogalessen digitaal thuis bezorgd. Privelessen werden er gegeven voor mensen die in de risico groep behoren of meer aandacht nodig hadden. Ook werden er veel yogalessen buiten gegeven. De cursisten hebben niet veel gemerkt van de eerste golf. Omdat er yogales wordt gegeven in grote yogaruimtes zoals kerken is er een goede ventilatie.  Er werd ook een strikt yoga protocol gemaakt. Kortom er werd al veel ervaring opgedaan voor een tweede golf. Bij de tweede golf werkten we samen aan de immuniteit. Ook hadden we veel plezier van yoga mudra’s en mantra’s. We gingen op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door yoga zijn we intussen zo creatief geworden dat de yogabeoefening gewoon door kan gaan bij een derde golf.

Derde golf yoga, wat is het?

Na  twee  golven kan het nieuwe derde golf protocol ingaan. Het afgelopen jaar hebben we veel ervaring opgedaan om veilig yoga te kunnen blijven geven. Bij de tweede golf yoga is het yoga protocol aangepast. We gebruiken nu mondkapjes in de openbare ruimten. Natuurlijk is dit niet nodig in de yogales. We hadden al een mooie afstand van bijna 2 meter en daar gaan we nu nog meer op letten. Ook houden we meer rekening met de immuniteit bij de yogalessen. Veel yogaoefeningen die we gaan doen versterken de longen en ook nu veel detox yoga oefeningen. De tweede golf heeft veel meer impact op de psyche en daarom wordt de spirituele yoga nog meer gericht op de psyche. Omdat het kan voorkomen dat je verkouden bent of in lock-down moet, dan kun je nu bij de tweede golf yoga gebruik maken van yogalessen die je digitaal thuis ontvangt. Bij de komende derde golf pakken we nog meer de angst aan. Ik hoorde vanochtend in het nieuws dat veel mensen bang zijn om besmet te worden op het werk.

Ook veel yoga bij de derde golf yoga en bij een lockdown

Gelukkig is er ook veel yoga mogelijk bij een lockdown. Bij de derde golf en een lockdown kun je toch veel genieten van yoga. Je kunt kiezen voor verdieping in je yoga programma en kiezen voor een priveyogales. Je ontvangt dan een yogales op maat ontvangen. De yogales is in mijn yogastudio of bij jou thuis. Natuurlijk met een strikt protocol. Ook heb ik het afgelopen een vijftig yogalessen opgenomen en deze kun je ontvangen per youtubelink. Aan de  onlineyogalessen zijn we intussen gewend en daar genieten we ook al bijna een jaar van.

Waar derde golf yoga?

Je kunt in Deventer op veel plekken terecht voor de derde golf yoga. In Deventer worden alleen al vier yogalessen gegeven. Ook kun je terecht in Twello, Terwolde en Epse. Natuurlijk kun je ook digitaal de yogalessen ontvangen. bij deze derde golf.

Het vernieuwde yoga protocol

Hieronder volgt het yogaprotocol voor yoga binnen in de yogazaal
 1. Neem je eigen yogamat mee.
 2. Niet lang van tevoren aanwezig zijn en ook kan er niet omgekleed worden.
 3. Blijf niet in de wachtruimte of kleedkamer wachten met meerdere cursisten en loop niet gezamenlijk naar binnen.
 4. We houden 1.5 meter afstand tussen de yogamatten.
 5. We houden geen kring meer aan maar drie op een rij.
 6. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les.
 7. Er is alcohol aanwezig in de zaal om voor of na de les je handen te ontsmetten, bij de tweede golf yoga letten we daar nog meer op.
 8. Eventueel wordt je temperatuur opgenomen, wanneer daar aanleiding toe is.
 9. Beperk de sociale contacten voor en na de les zoveel mogelijk, ook hiervoor geldt de afstand van 1,5 meter.
 10. Mail mij alleen wanneer je niet komt of in een andere groep.
 11.  Wanneer iemand zich niet houdt aan dit protocol moet ik degene verwijderen uit de groep.
 12.  We doen het samen bij de Deventer yoga!

 13. Voor extra ventilatie worden de ramen opengezet, dus neem wat mee wanneer het te frisjes wordt. Vergeet ik het dan graag helpen herinneren.
 14. Voor degenen die in de risicogroep zitten, misschien kiezen voor een plekje bij het open raam. Ook voor degenen die extra veiligheid willen. Neem contact op met mij voor de yogales.
 15.  We groeten elkaar met de namastegroet en gebruiken ons hart met begroeting bij het einde van de yogales bij de tweede golf yoga.
 16. Blijf zo veel mogelijk zitten op je eigen plek elke week, dit geeft rust in de groep.
 17. Geef meteen door wanneer iets niet goed voelde, dan kan ik handelen.
 18. In elke zaal zijn desinfecterende middelen, gebruik het! Ook ik heb het altijd bij me.
 19. Bij hoesten verlaat je even de zaal. Drink wat water en kom weer terug wanneer de hoest reflex weg is. Natuurlijk hoesten in de elleboog. Neem eventueel een flesje water mee naar de yogales.
 20. bij de tweede golf gebruiken we nu ook een mondkapje wanneer we door het openbaar gebouw naar de yogales lopen en ook weer wanneer we naar buiten lopen.
 21. Voor tips sta ik altijd open, we doen het samen!
Intussen hebben we samen het mooiste yogaprotocol gemaakt in Deventer en verre omgeving.  Ook mijn yoga Outbreak Management Team ondersteunt het protocol