decemberstress

Decemberstress, wees het voor

December stress, wat is het?

Decemberstress, de maand december is een maand waarin de stress gemakkelijk kan toeslaan. Door weinig daglicht, minder beweging, meer alcohol, vetter eten en speciale dagen waarin er verplichtingen zijn en waarbij je misschien te hoge eisen stelt aan jezelf. Ook de coronastress en de andere crisissen hebben niet erg meegeholpen in het ontspannen met de feestdagen. We leven in een wereld met veel prikkels.

Verwen je in december

De maand december is voor veel mensen dus een maand van geven, maar zorg er voor dat de balans goed blijft en ontvang ook. Deze maand kun je jezelf eens verwennen met een massage of een extra yogales of een voetmassage. Hou eens in de maand december een notitie bij van wat energie geeft en wat je energie kost. De december stress pak je goed aan door de verbinding op te zoeken. Dat kan zijn een kerstmarkt bezoeken of elkaar kerstverhalen vertellen. Ook kerstmeditaties kunnen je dichter bij jezelf brengen met de kerst.

Decemberstress pak je aan met meer licht

decemberstress
pak je decemberstress aan met yoga

Door minder licht word je gevoeliger voor stress. Huur eens een daglichtlamp en kijk eens wat dit doet met je in de maand december. Ondanks dat het wat kouder is, ga naar buiten bij een klein zonnetje. Het daglicht en het buiten zijn in de natuur zal je goed doen. Vaak is het zelfs mogelijk om wat yoga buiten te doen. Veel psychologen geven momenteel advies om de natuur op te zoeken om te ontstressen bij decemberstress. Maar ook het “spirituele Licht” geeft verbinding en ontspanning. Waarin vind jij dit LICHT?

Maak gebruik van de yin energie bij decemberstress

De decembermaand is dus ideaal om in de yin energie te gaan. December is een yinmaand. Je komt in de yin modes door lekker op de bank een boekje te lezen, wat vaker een sauna te pakken of te genieten van een middagdutje. Geef er aan toe en neem het jezelf niet kwalijk dat je wat minder aktief bent in december.

Decemberstress en voeding

In de maand december kun je je voeding mooi aanpassen. Eet wat andere groentes zoals spruiten, prei, boerenkool en bieten. Deze groenten zijn zo gezond dat ze zelfs ziektes kunnen voorkomen. Zo kun je ook het fruit aanpassen, eet eens wat meer grapefruit, kaki, kiwi of guave.

December stress en de winterontspannings aanbiedingen

In de maand december kun je dus eens kijken of er ook mooie aanbiedingen zijn om een ontspanning op maat te ontvangen. Zo zijn er speciale prive yogalessen op maat, voor jou wordt er speciaal een ontspanning op maat gemaakt. Vraag even aan de yogadocent of hij dus veel gebruik maakt van de yin energie. decemberstress pakken we holistisch aan. Ook werken massages en voetreflex sessies goed door op de december stress.

Pure ontspanning direct vanuit India

Bijna drie weken lang kun je de yoga ontspanning direct vanuit een spirituele plek ontvangen. Ik reis altijd met kerst naar een bijzondere spirituele plek.  en zoek daar de pure Indiase ontspanning op. Reis virtueel mee met mij, je ontvangt dan veel ontspannende video’s vanuit deze plek. Deze investering in jezelf kost maar 25 euro, een speciale decemberaanbieding.

Waar decemberstress Yoga?

Je kunt yogalessen volgen in Deventer, Terwolde, Twello, en Colmschate. Je kunt je ook trakteren op een yogapriveles op maat.