De yoga wereld een illusie?

De yoga wereld een illusie?

De wereld en de yoga wereld

De yoga wereld een illusie? Zelfs in 2023 hoor ik nog steeds veel oordelen over yoga. Het zou zweverig zijn, alleen voor vrouwen en yoga zou bij een sekte horen. Maar als yogadocent zie ik een wereld om mij heen die niet meer mijn wereld is. Een wereld met veel stress, tweespalt, polarisatie en oorlog. Wat kan yoga doen?

De yoga wereld een illusie? Polarisatie of verbinding

De afgelopen jaren zagen we steeds meer polarisatie. Zelfs in families worden familieleden met een label weg gezet en uitgesloten. Het woord yoga komt van verbinden. Omdat je gevoeliger wordt en niet alleen in het lichaam voel je ook de verbinding bewuster. Daarom begin je misschien wel met vrijwilligerswerk of breng je een maaltijd aan iemand in de straat die niet meer voor zichzelf kan zorgen. In coronatijd was het duidelijk wie er alleen maar voor zichzelf zorgde en wie aandacht had voor de ander. De yoga wereld is een wereld waar je elkaar vindt bij een crisis.

Ontmoet gelijkgestemden in de yogawereld

Ik ben zo vaak verbaasd hoe je mensen tegenkomt die dezelfde interesses hebben. Dan bedoel ik niet alleen voor yoga en meditatie maar ook andere spiritualiteit. Vorige week kocht ik nog een mooie thangka en met de verkoper nog uren gepraat over spirituele reizen, reiki, meditatie en zijn christelijke achtergrond. Het geeft mij veel meer energie wanneer ik mensen tegen kom en deel de spirituele ervaringen dan dat ik ergens kom en alleen maar praat over de hypotheekrente. De yoga wereld gaat verder dan yoga. Yoga is verbonden met een spiritueel leven.

Gratis kennismaking

In de yoga wereld is er natuurlijk een gratis proefles bij een groepsyogales en een gratis intake bij een privéles. Ook is het regelmatig mogelijk om met een leuke aanbieding een workshop te volgen in de yoga wereld. Bij de Deventer yoga voel je je verbonden.