crisis 2022

Crisissen 2022 en yoga, kwantiteit of kwaliteit

Geld en meer, meer en meer

Crisissen 2022, in 2022 zagen we dat de systemen die we decennia in stand hielden ontploften. De boeren moesten steeds meer voedsel produceren. De energie, het gas, moest zo goedkoop mogelijk naar de burgers toe en het geld ging voor duurzaamheid. Wanneer je bewust leeft met yoga dan kon je je 20 jaar geleden al aan je water voelen dat dit systeem niet werkt. De crisissen in 2022 hebben ons hopelijk wakker geschud. We hebben nu een mooie uitdaging om duurzame systemen op te zetten in 2023.

Yoga en crisissen 2022

In 2000 toen ik mijn eerste zonnepaneel kocht werk ik uitgelachen. Een duizend euro voor een zonnenenergie was toch niet rendabel? Het moest rendabel zijn en ze zagen mij als een zweverige yogi. Toen de warmtepomp er kwam in 2017 was er nog niet veel veranderd. Bij de woningstichting ging het moeizaam om een vergunning te krijgen voor de aircobak buiten. Een elektrische auto is niet mogelijk omdat er geen laadpaal mogelijk is bij huis. Energie vanuit de publieke oplaadpunten kost 50% meer dan de stroom vanuit huis. Kortom we worden niet echt geholpen in de maatschappij wanneer je voor het milieu gaat en duurzaamheid. Crisissen in 2022 kunnen worden opgelost door bewuster leven.

Yoga op de yogamat tegen de crisis

Mijn meester Krishnamurti zei altijd “wanneer jij de crisis in jezelf oplost, dan werkt dat door in de wereld”. Door yoga word je gevoeliger. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat je anders handelt. Zelf kijk ik bij elke beslissing naar mijn geweten. Bij een gevoelig lichaam en geest dan kun je het toch niet aanzien hoe de natuur te lijden heeft en hoe de medemens lijdt? Crisissen in 2022 pak je aan door bij jezelf te beginnen.

Yoga en meditatie

Trakteer jezelf eens op een gratis proefles en voel wat yoga en meditatie kunnen betekenen voor jou en de wereld.  Crisissen 2022 veranderen in 2023 met yoga.